Bahar Ayvazoğlu'ndan Arap turistleri hedef alanlara "Ayağınızı denk alın" uyarısı

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Körfez ülkelerinden Karadeniz Bölgesi’ne gelen Arap turistlere ilişkin sosyal medyadan oluşan tepkilere Trabzon meydanından cevap verdi. Ayvazoğlu, “ Yılların emeğiyle ortaya çıkmış bu tabloyu bir avuç kötü ve art niyetli ırkçıya, vatan hainine yedirmeyiz. Hadlerini bilsinler” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Temmuz 2022, Pazartesi - 18:12
Bahar Ayvazoğlu'ndan Arap turistleri hedef alanlara "Ayağınızı denk alın" uyarısı


Bahar Ayvazoğlu, sosyal medyada Karadeniz’e yönelik Arap turist akınını eleştirenlere kişisel sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Arapların yaylaları ve yeşilliği çok sevdiğine işaret eden Ayvazoğlu, bu imkanı da doğal çekiciliğin merkezi olan Doğu Karadeniz’in fazlasıyla sunduğunun altını çizdi.

Ayvazoğlu, alt ve üst yapının çok büyük emeklerle oluşturulduğunu, nihayet bu yatırımların meyvelerinin alındığını söyledi.

Bu yıl içerisinde Trabzon’a inen uçak sayısının 9 bini, günlük ortalama araç kiralama sayısının 7 bini aştığını ifade etti.

“Trabzon Cenevre ile yarışıyor”

Trabzon’un özellikle körfez ülkelerinden yüz binlerce turistin tercihi olduğuna dikkati çeken Ayvazoğlu,“Arap turistlerin bugüne kadar özellikle rağbet ettiği, favori şehir olarak nitelendirdiği Cenevre ile yarışıyor Trabzon.  Her şeyin böyle seyrinde aktığı, planlandığı gibi gittiği, bölge insanımızın, esnafımızın yüzünün güldüğü onbinlerce insanımıza istihdam alanı açıldığı bölgede ekonomik hayatın canlandığı bir atmosferde sosyal medya üzerinden püskürtülen Arap düşmanlığı, Arap turistlerimizi hedefe koyan açıklamalar manidar olduğu kadar şüphelidir de."

Ayvazoğlu şöyle devam etti:

“Kim bu provokatörler?”

“Kim bu Körfez ülkeleri vatandaşlarını, Arap turistlerimizi misafirlerimizi hedefe koyan sosyal medya paylaşımlarının sahipleri? Kim bu provakatörler? Açıkcası ben bunları bir avuç ırkçıdan ibaret de düşünmüyorum. Bana daha çok ulusal ekonomimizi darbeleme maksatlı operasyonel bir girişimin failleri gibi geliyor bu şahıslar. Bana daha çok turizm pazarından daha çok pay alabilmek için yarıştığımız rakip ülkelerin turizm ajanları gibi geliyor bunlar.”

"Yılların emeğini bir avuç ırkçıya, vatan hainine yedirmeyiz”

“ Fakat buradan ilan ediyorum yılların emeğiyle ortaya çıkmış bu tabloyu bir avuç kötü ve art niyetli ırkçıya, vatan hainine yedirmeyiz. Hukuki yollara başvurmak dahil her türlü yakalarına yapışırız. Hadlerini bilsinler.”

Ak Parti Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoğlu, turizmde kavmiyetçilik olamayacağını belirterek, “Esnafımız nasıl anlaşacak bu insanlarla. İngilizce tabelalardan rahatsız oluyor musunuz?” sözleriyle de Arapça tabelaları savundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1673030/bahar-ayvazoglundan-arap-turistleri-hedef-alanlara-ayaginizi-denk-alin-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.