Dışişleri’nden Abdulla Shahid’e Ermenistan tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı, BM (Birleşmiş Milletler) 76. Genel Kurulu Başkanı Abdulla Shahid’in tarafsız ve adil olması gerektiğinin altını çizerek, Ermenistan ziyaretine sert tepki gösterdi.
Mevlüt Peker
|
27 Temmuz 2022, Çarşamba - 17:25
Dışişleri’nden Abdulla Shahid’e Ermenistan tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu Başkanı ve Maldivler Dışişleri Bakanı Abdulla Shahid’in Ermenistan ziyareti ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Abdulla Shahid’in Ermenistan ziyaretinin tek taraflı Ermeni tezlerine alet edildiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“Bu çerçevede Shahid’in sözde soykırım anıtını ziyaret ettiği anlaşılmaktadır. BM Genel Kurulu Başkanlığı gibi adil ve tarafsız olması gereken bir görev üstlenen bu kişiden daha dikkatli olması ve sorumlu davranması beklenirdi. BM yetkili organlarını temsil eden şahısların 1948 tarihli 'BM Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Hakkındaki Sözleşme' başta olmak üzere, BM müktesebatı ile uluslararası hukuk norm ve kurallarına uygun davranmaları gerekir. Tarihi olgular ve uluslararası hukukun siyasi manipülasyonla tahrif edilmesi gayretlerini kınıyor ve reddediyoruz.”

Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, Türkiye’nin 1915 olayları ile ilgili gerçeklerin adil, dürüst ve tam olarak ele alınması gerektiği görüşünde olduğunun altı çizildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1677875/disislerinden-abdulla-shahide-ermenistan-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.