Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "Ata dedeler" soruşturmasını tamamladı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Ata dedeler suç örgütü" olarak tanınan ve örgüt içerisinde eski mahkeme başkanı ve savcının da yer aldığı 43 şüpheliye yönelik olan soruşturmayı tamamladı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2022 13:22
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2022 15:05
 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ''Ata dedeler'' soruşturmasını tamamladı
HM
Haber Merkezi Editör

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında,  kendilerini devletin sözde ticari istihbarat ayağı olarak gösteren “Ata dedeler suç örgütü” şüphelisi 43 kişinin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak ve zincirleme şekilde örgütün faaliyetleri çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık" suçlarından cezalandırılmaları istendi. 

Aralarında kamu görevlilerinde  bulunduğu bir grup, kendilerini "devletin ticari istihbarat ayağı" olarak tanıtarak, örgüte yeni üye kazandırarak, haksız kazanç karşılığında bürokrasideki işlerinin kısa sürede çözüleceği vaadinde bulundu.

“Kişileri kodladılar”

Şüpheliler, kişilerin örgüte katılış aşamalarına göre "elçi", "elçi yardımcısı", "büyük ata dede", "ata dede", "baş dede", "dede", "sözcü dede", "masa başkanı", "masa üyesi", "saha başkanı", "saha üyesi" şeklinde kodlama yaptı.

İddianamede, farklı meslek gruplarından 88 mağdur ve 254 müşteki de yer aldı.

(İHA)

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa