SOLOTÜRK’ten nefes kesen gösteri

Ordu’da ilk defa gerçekleştirilen TEKNOFEST Karadeniz kapsamında gösteri uçuşu düzenleyen SOLOTÜRK, nefesleri kesti. Gösteriyi izlemek isteyerek farklı illerden Ordu’ya gelenler Ordu sahiline akın etti.
Mevlüt Peker
|
29 Temmuz 2022, Cuma - 16:57
SOLOTÜRK’ten nefes kesen gösteri

Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi ekibi SOLOTÜRK, TEKNOFEST yarışmaları için gerçekleştirdiği akrobasi uçuşuyla vatandaşları hem gururlandırdı hem de heyecanlandırdı.

SOLOTÜRK, yarışmaların başlangıç gününde F-16 savaş uçaklarıyla gösteri gerçekleştirdi. Saat 16.30’da başlayıp 16.55’te sona eren 25 dakikalık gösteri, tek uçaklı ve zorluk derecesi çok yüksek manevra ve hareketler izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. SOLOTÜRK'ü internet ve televizyondan izlediklerini belirten vatandaşlar, bu kadar yakından görmenin inanılmaz heyecan verici olduğunu, ekranda görmeye benzemediğini belirttiler.

SOLOTÜRK’ün bu muhteşem gösterisini izlemek için Erzurum’dan Ordu’ya gelen Ahmet Mithat Polat isimli vatandaş, “Sadece bu gösterileri izlemek için geldim. Çok kez izledik bu gösterileri ancak bu kadar yakından geçtiklerini ilk kez görüyorum. Türk Hava Kuvvetleri’nin kabiliyetli pilotları mükemmel uçaklarla buluşunca ortaya bu görüntüler çıkıyor” diye konuştu.

Gösteriyi izlerken hem gururlandığını hem duygulandığını ifade eden Ömer Boztepe isimli vatandaş ise, “Benim 6 yıllık hayalimdi ve 6 yıldır görmek istiyordum. Her geçişinde çok farklı bir şekilde duygulanıyorum ve bu duyguyu anlatamıyorum. İyi ki Ordu’ya geldiler, komutanlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gösteriyi izleyenler arasında bulunan Sıla Nur Acartürk isimli vatandaş da, “Ben ilk defa izledim ancak çok gururlandım. Ordu’ya geldikleri için çok teşekkür ederiz, hayretler içerisinde izledik” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Ordu’da sahil şeridi, binlerce vatandaşın katılımıyla renkli görüntüleri ortaya çıkardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1681024/soloturkten-nefes-kesen-gosteri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.