SOLOTÜRK Tekirdağ'da tüyleri diken diken etti

Türk Hava Kuvvetlerinin dünyaca ünlü akrobasi ekibi SOLOTÜRK, Tekirdağ'da 8 Haziran Perşembe günü gerçekleştireceği gösteri öncesi yaptığı prova uçuşlarıyla izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı.
Mevlüt Peker
|
06 Haziran 2023, Salı - 19:48
SOLOTÜRK Tekirdağ'da tüyleri diken diken etti

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi SOLOTÜRK, Tekirdağ'da düzenlenen Uluslararası 57. Kiraz Festivali kapsamında yapacağı gösteri uçuşu öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Bugün öğlen saatlerinde 2 uçakla keşif uçuşu gerçekleştiren ekip, akşam saatlerinde ise tek uçakla prova uçuşunu tamamladı. SOLOTÜRK, Tekirdağ kıyı kesimleri ve Rumeli İskelesi üzerinde gerçekleştirdiği uçuşlarla akrobatik hareketler sergileyerek izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

Vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen gösterilerde, 'SOLOTÜRK kalkışı' ve 'SOLOTÜRK tonosu' gibi hareketlerin yanı sıra uçağın hızının en düşük seviyeye indirilerek gerçekleştirilen ve dünyanın en zor tekniklerinden biri olan 'Saygı uçuşu' da başarıyla gerçekleştirildi. Pilotlar, izleyicilerden tam not aldı.

SOLOTÜRK'ün uçuşunu cep telefonu kameralarıyla kaydeden vatandaşlar, sahilde toplanarak bu anları büyük bir heyecanla izledi. Eski Havacı Serdar Bakal, prova uçuşunu izlemeye gelen vatandaşlardan biri olarak SOLOTÜRK'ün performansını çok beğendiğini belirterek şunları söyledi: "Eski bir havacı olarak tüylerimiz diken diken oldu. F16 sesi özgürlüğün sesidir. İnşallah bu özgürlüğümüz hiç bitmez ülkemizde. Çok yetenekli ve kabiliyetli pilotlarımız var. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Renkli görüntülere sahne olan prova uçuşlarının yanı sıra asıl gösteri, 8 Haziran 2023 tarihinde saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085062/soloturk-tekirdagda-tuyleri-diken-diken-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.