Irak Meclisi'nde oturumlar askıya alındı

Irak'ta Sadr Grubu destekçileri tarafından meclis binasının basılmasının ardından Irak Meclisi Başkanı Muhammed el-Halbusi, oturumların askıya alındığını duyurdu.
Ankara Masası
|
30 Temmuz 2022, Cumartesi - 20:06
Irak Meclisi'nde oturumlar askıya alındı

Irak Meclis Başkanı ve Genelkurmay Başkanı Muhammed el-Halbusi, Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sadr Grubu lideri Mukteda es-Sadr destekçilerinin meclisteki eylemleri nedeniyle Irak Meclisi'ndeki oturumların ikinci bir karara kadar askıya alındığı duyurdu.

Genelkurmay Başkanı Halbusi, diyalog çağrısı yaparken, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’yi devlet kurumlarını protestoculara karşı korumak için gerek tedbirleri almaya davet etti. Siyasi parti ve grup başkanlarını acil görüşmeye çağıran Halbusi, devletin çıkarlarını ön plana çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı.

Ne olmuştu?

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçileri, beton bariyerleri aşıp hükümet binaları ve yabancı misyon temsilciliklerinin yer aldığı Yeşil Bölge'ye girerek meclis binasını basmıştı. Sabah saatlerinde Yeşil Bölge girişinde Sadr destekçileri ile güvenlik güçleri arasında çıkan şiddet olaylarında 125 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1682870/irak-meclisinde-oturumlar-askiya-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.