İran: "Irak'taki gelişmeleri yakından takip ediyoruz"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Irak'ta yaşanan olaylara ilişkin; "Gelişmeleri hassasiyet ve dikkatle izliyoruz" dedi. Kenani, Irak'ın güvenliğinin bölge için önemli olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
01 Ağustos 2022, Pazartesi - 15:59
İran: "Irak'taki gelişmeleri yakından takip ediyoruz"

İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Nasır Kenani, düzenlediği haftalık basın toplantısında Irak'ın Sadr destekçileri tarafından parlamento binasına saldırılması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Diyaloğu en iyi yol olarak görüyoruz"

Kenani, Irak'ta yaşanan hükümet krizi ile ilgili yaptığı konuşmasında, Irak'ın İran için önemli bir komşu ülke olduğunu vurgulayarak, Irak'taki olayları hassasiyetle ve dikkatle takip ettiklerini, İran'nın Irak'ın güvenliğini bölgenin güvenliği olarak gördüğünü de belirtti. Kenani, sorunun çözümünün diyalogla olabileceğine işaret ederek şöyle dedi; "Diyaloğu Irak içerisindeki sorunların çözümü için en iyi yol olarak görüyoruz”"

ABD'nin Nükleer anlaşmaya dönüş sinyalleri verildi

Amerika Birleşik Devletleriyle (ABD)  İran'ın görüşmeleri hakkında bilgi veren Kenani,  ABD tarafından nükleer anlaşmaya ilişkin yeni teklifin değerlendirildiğini açıkladı.  Kenani, “Yakın gelecekte yeni görüşmelerin zamanı konusunda bir sonuca varılabilir ve muhtemelen yeni bir müzakere turuna tanık olabiliriz. Bu tamamen karşı tarafın özellikle de ABD'nin iradesine bağlı” diye konuştu.

Irak'ta ne oluyor ?

Şiya el-Sudani'yi başbakan adayı gösterilmesine itiraz eden Sadr Grubu destekçileri  Bağdat'taki ünlü Tahrir Meydanı'nda toplandı. Binlerce kişi, daha sonra Yeşil Bölge'deki parlamento binasını bastı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1685723/iran-iraktaki-gelismeleri-yakindan-takip-ediyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.