Trump'tan Çin'e yanıt

Ankara Masası
|
21 Mayıs 2020, Perşembe - 10:21
Trump'tan Çin'e yanıt

ABD ile Çin arasındaki koronavirüs tartışması büyüyor. Pekin'in "ABD, Çin'i karalayarak yetersizliğini örtmeye çalışıyor" şeklindeki açıklamasına Trump'tan yanıt geldi: Trump bu açıklama için "rezillik" dedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, başkent Pekin’de düzenlediği olağan basın toplantısında, Trump’ın, Dünya Sağlık Örgütü'ne yönelik açıklamalarıyla "kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini, Çin’in koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele çabalarını karalamaya ve ABD’nin salgınla mücadeledeki yetersizliğini örtmeye çalıştığını" savunmuştu. 

Sözcü, "Amerikalı bazı siyasilere, birilerini suçlamayı ve sorumluluktan kaçınmayı bırakmaya, uluslararası toplum ile iş birliğini güçlendirmeye ve salgını birlikte yenmeyi tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 

TRUMP: REZİLLİK
Trump'ın bu açıklamalara yanıtı, "Sözcü (Cao) Çin adına aptalca konuşuyor ve ülkesinin tüm dünyaya yaydığı acı ve kıyımın yönünü değiştirmek istiyor. Çin'in ABD ve Avrupa üzerinden yaptığı dezenformasyon ve propaganda saldırısı bir rezillik." şeklinde oldu.

Çin'in, salgını ilk başta durdurabileceğini ancak bunu yapmadığını savunan Trump, "Çin, büyük bir dezenformasyon kampanyası yürüyor. Çünkü uykucu Joe Biden'ın başkanlık seçimlerini kazanacağı ve ben başa gelene kadarki onlarca yıldır yaptıkları gibi ABD'yi dolandırmaya devam edecekleri konusunda umutsuzlar." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/16829/trumptan-cine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.