Fatih Erbakan: “ABD-İsrail terör devletini engellemek için Suriyelilerin gönderilmesi şart”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan çıktığı televizyon programında gündeme dair birçok konuyu ele aldı. Erbakan konuşmasında "ABD-İsrail terör devletini engellemek için Suriyelilerin gönderilmesi şart” diye konuştu.
Ankara Masası
|
31 Temmuz 2022, Pazar - 17:16
Fatih Erbakan: “ABD-İsrail terör devletini engellemek için Suriyelilerin gönderilmesi şart”

Katıldığı televizyon programında ülke gündemini değerlendiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sığınmacılar konusuna ilişkin "Amerika ve İsrail’in kuzey Suriye’deki terör devleti planına engel olunması açısından önem arz ettiğini" vurguladı.

Erbakan açıklamasında şunları kaydetti:

"ABD-İsrail terör devletini engellemek için Suriyelilerin gönderilmesi şart. Bir an evvel derken sabahtan akşama, bugünden yarına otobüsler gönderelim demiyoruz. Bu konuda iktidarın Suriye yönetimi ile bir an önce masaya oturması lazım ve mültecilerin dönüşü için oradaki şartların uygun hale getirilmesi lazım. İran yönetimi de aracı olmaya hazır.

"Başka çaresi yok"

Erbakan, sığınmacıların ülkelerine dönmek istediğini düşündüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı; " Bunun artık başka çaresi yok.  Önemli olan nokta şu can güvenliğinin temin edilmesidir. Esad’ın dönmeleri ile ilgili olumlu çağrıları var. İnatlaşmayı bırakıp ekonomik ve sosyal açıdan mültecilerin dönüşü ilgili bir an evvel bir plan program oluşturulmalıdır. Hep şunu söylüyoruz, ‘Bülbülü altın kafese koymuşlar illa vatanım demiş’ ben çoğunluğun da dönmek istediğini düşünüyorum” 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1683788/fatih-erbakan-abd-israil-teror-devletini-engellemek-icin-suriyelilerin-gonderilmesi-sart
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.