ASKİ 26 yıllık şebeke ana boru vanalarını değiştiriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle’ye içme suyu sağlayan, 26 yıl önce yapılan ve 10 yıldır da çalışmayan şebeke ana boru vanalarının değişim, tamir ve montajlarını gerçekleştiriyor.
Ersin Küçükbarak
|
02 Ağustos 2022, Salı - 10:56
ASKİ 26 yıllık şebeke ana boru vanalarını değiştiriyor

ASKİ, vana değişimi yapılacak  bölgelerde olası arıza vb. su kesintilerinde tüm ilçenin suyunu kesmek yerine noktasal kesintiler ile çözüme gidilmesini sağladı.

Böylece  onarım süresi kısaldı, 13 kilometrelik hat boyunca 13 noktada 15 vananın değişim ve montajı yapılıyor.

300 personel, 30 iş makinesi, 20 ekip aracı, 15 mobil grup, 8 vidanjör ile yürütülen çalışmalar nedeniyle söz konusu ilçelere bağlı bazı mahallelerde bugün saat 23.59’a kadar su kesintisi uygulanıyor. Ayrıca acil ihtiyacı karşılayacak şekilde su tankerleri de hizmete hazır halede bekletiliyor.

Vana değişimi nedeniyle zorunlu olarak uygulanan su kesintisinin yapıldığı ilçe ve mahalleler şunlar:

Etimesgut İlçesi:

Etiler, 30 Ağustos, Kazım Karabekir, Süvari, Piyade, Topçu, Elvan, Oğuzlar, Ayyıldız, Atakent, Bahçekapı, Erler, Şeker, Tunahan, Eryaman, Şehit Osman Avcı mahallelerinin tamamı ile Yeşilova Mahallesi Destek Sokağı.

Sincan İlçesi:

Selçuklu, Maraşal Çakmak, Andiçen, Atatürk, Tandoğan, Malazgirt, Pınarbaşı, Osmanlı, Ertuğrulgazi, Ahi Evran, İstasyon, Akşemsettin, Plevne, Saraycık, Yunus Emre, Ulubatlı Hasan, Fatih, Gazi Osman Paşa, Gökçek, Mevlana, Törekent, Osmaniye, Organize Sanayi Bölgesi, Menderes, Çoğlu, 29 Ekim, Adalet, Mustafa Kemal ve Fevzi Çakmak mahalleleri.

Yenimahalle İlçesi:

Yeni Batı Mahallesi ile Batı Sitesi Mahallesi’nin bir kısmı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1686259/aski-26-yillik-sebeke-ana-boru-vanalarini-degistiriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.