Çankayalı sporcular Türkiye Halter Şampiyonu oldu

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 29-31 Temmuz tarihleri arasında Osmaniye'de tertiplenen Görme Engelliler Halter Türkiye Şampiyonasında Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları 16 altın, 8 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
Mevlüt Peker
|
02 Ağustos 2022, Salı - 10:52
Çankayalı sporcular Türkiye Halter Şampiyonu oldu

Osmaniye Tosyalı Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada 53 spor kulübünden 157 erkek ve kadın sporcu kıyasıya mücadele etti. İki gün süren kategorilerde, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünün kadın sporcuları 10 altın 4 gümüş, erkek sporcuları ise 6 altın 4 gümüş ve 1 bronz madalya aldı; böylelikle kadın ve erkeklerde takım olarak Türkiye Halter Şampiyonu oldu.

Çankaya Belediyesinin kadın takımı peş peşe 15’inci kez, erkek takımı da 15 senede 13’üncü kez takım olarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Kulüp sporcularını tebrik eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çok değerli sporcularımız he alanda bizlere gurur yaşatıyor. Sporcularımız başarıya hiçbir engel olmadığının en büyük kanıtı. Yaşattıkları bu gurur için sonsuz teşekkür ediyor, her birini ayrı ayrı kutluyorum. Daha büyük başarılar için desteğimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Şampiyonada altın madalyaya ulaşan sporcular, Mısır'da gerçekleştirilecek Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1686260/cankayali-sporcular-turkiye-halter-sampiyonu-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.