BAE, Yunanistan ve Mısır'ın anlaşmasına destek

Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan Doğu Akdeniz anlaşmasına Birleşik Arap Emirlikleri destek verdi.
Ankara Masası
|
08 Ağustos 2020, Cumartesi - 19:21
BAE, Yunanistan ve Mısır'ın anlaşmasına destek

Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasından rahatsız olan Yunanistan ve Mısır’dan karşı hamle geldi.

İki ülke, Türkiye’yi devre dışı bırakmak için Kahire’de Doğu Akdeniz’de yetkileri sınırlandıran bir anlaşma imzaladı. Libya’da da Türkiye’nin karşısında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri, bu anlaşmayı desteklediklerini açıkladı.

BAE Devlet Bakanı Enver Muhammed Gardaş, söz konusu anlaşmayı "Uluslararası hukukun zaferi" olarak nitelendirdi.

SONDAJ ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in araya girmesiyle Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kısa bir süre sondaj çalışmalarına ara verdiğini ancak Yunanistan'ın sözünü yerine getirmemesi üzerine sondaj çalışmalarının yeniden başladığını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ANLAŞMANIN KIYMETİ HARBİYESİ YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, iki ülke arasındaki anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yunanistan-Mısır arasındaki anlaşmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yok" ifadelerini kullandı.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ANLAŞMAYA DESTEK VERDİ

Bu süreçte Yunanistan ile Mısır'a destek veren ilk ülke Birleşik Arap Emirlikleri oldu. BAE Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, "Mısır ile Yunanistan arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesi anlaşması, uluslararası hukukun orman hukukuna karşı bir zaferidir. Uluslararası hukuk sistemi, devletler arasındaki ilişkileri yöneten ve güvenlik ve barışı sağlayan sağlam bir temeldir. Uygar ülkeler, uluslararası ilişkileri düzenleyen temeller nedeniyle siyasi ihlalleri meşrulaştıramazlar." ifadelerini kullandı

http://www.ankaramasasi.com/haber/57779/bae-yunanistan-ve-misirin-anlasmasina-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.