İran’dan ABD’ye: Sert cevap vereceğiz

İran Dışişleri Bakanı Nasır Kenani, "ABD'nin yaptırım kararına hızlı ve sert bir şekilde cevap vereceğiz." dedi.
Mevlüt Peker
|
02 Ağustos 2022, Salı - 11:59
İran’dan ABD’ye: Sert cevap vereceğiz

İran Dışişleri Bakanı Nasır Kenani, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin İran’a yönelik almış olduğu yeni yaptırım kararlarına sert tepki göstererek, "İran, Beyaz Saray'ın yaptırımların devam etmesi konusundaki ısrarına hızlı ve sert bir şekilde cevap verecek" diye konuştu.

Amerika’nın İran’a petrol ve petrokimya ürünlerinin ticaretinde destek veren 6 şirketi yaptırım listesine sokmasına tepki gösteren İran Dışişleri Bakanı Nasır Kenani, "Beyaz Saray'ın yaptırımlara olan bağımlılığı ve bunların araçsal kullanımı Amerikan tahakküm sisteminin bir göstergesidir. Bu ülkede hükümetlerin değişmesi yaklaşımlarında hiçbir farka sebep olmuyor. Biden yönetiminin yetkilileri defalarca Trump'ın maksimum baskı politikasını başarısız ve etkisiz bir politika olarak nitelendirdi ancak pratikte bu politikayı sürdürdüler. Hatta nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakerelerinde dahi bu sonuçsuz yaptırımlardan geri adım atmadılar. İran, Beyaz Sarayın yaptırımların devam etmesi konusundaki ısrarına hızlı ve sert bir şekilde cevap verecek" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Hazine Bakanlığından dün peş peşe yapılan açıklamalarda, İran ile bağlantılı 6 şirkete yaptırım kararı alındığını duyurmuş, petrol ve petrokimya ürünlerinin İran’dan Doğu Asya'ya ihracatına yardımcı olan 4 tanesi Hong Kong'da, 1 tanesi Singapur'da ve 1 tanesi Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) olmak üzere toplam 6 şirketin yaptırım listesine konulduğu bildirilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1686398/irandan-abdye-sert-cevap-verecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.