Kılıçdaroğlu, ''Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da partisinin grup toplantısında konuştu.
Onur Çetinkaya
|
02 Ağustos 2022, Salı - 14:16
Kılıçdaroğlu, ''Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz''

Meclis’in tatile girmesiyle her hafta salı günü bir ilde toplantı düzenleme kararı alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Erzurum oldu.

Kılıçdaroğlu, dün TBMM'de olağanüstü toplantının gerçekleştirilememesi hakkında konuştu.Milli irade vurgusu yaptı.

''Çözüm adresi TBMM. Niye gelmiyorsun o zaman?''

Milli iradenin bir kişiye teslim edildiğini görüyoruz diyen Kılıçdaroğlu,''100 yıl ağır mücadeleler verdik Milli irade için. Parlamento daha dün toplandı. Olağanüstü toplantıya çağırdık sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için. Sağlıkta şiddeti nasıl engelleriz diye. Gelmediler, katılmadılar. Niye gelmiyorsunuz? Çözüm adresi TBMM.'' diye konuştu.

''Ülkelerine davulla zurnayla göndereceğiz ''

Vatandaşlara seslenişi sırasında sığınmacı konusuna değinen CHP lideri,''Kimsenin onuruyla oynamadan, davul zurnayla ülkelerine göndereceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bütün komşularımızla kavgalıyız. Niye kavgalıyız? Ömrü savaş meydanlarında geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, barışın ne kadar değerli olduğunu söylüyor. Savaşın acımasızlığını görmüş. Bütün komşularımızla niye kavga ediyoruz? Suriye'ye gireceklerdi, namaz kılacaklardı değil mi? Onlar Suriye'ye gitmeden 3,6 milyon Suriyeli geldi. Niçin, neden oldu? Hiç kimse endişe etmesin. Irkçılık yapmadan, kimsenin onuruyla oynamadan onları kendi ülkelerine davulla zurnayla göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

''Bay Kemal hakkınız teslim edecek''

Taşeron işlerin sorunları hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu,''PTT taşeron çalışanlarının sorunları var. Hiç meraklanmayın. Bu kardeşiniz yani birilerinin deyimizle bu Bay Kemal sizin hakkınızı teslim edecek. Hiç endişe etmeyin.'' dedi.

''Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz''

Çiftçilere seslenen Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde çiftçilerin çektikleri kredilerin faizlerini ilk bir haftada sıfırlayacağız. Canlı hayvandan yeme kadar dışarıdan getiriyorlar, yulaftan mısıra kadar dışarıdan getiriyorlar. Komisyon alıyorlar, ceplerini dolduruyorlar. O ceplerin tamamını dikeceğim. Çiftçiye ÖTV ve KDV'si olmayan kırmızı mazot vereceğiz.'' diye konuştu.

''Erzurum Ortadoğu'nun et merkezi olacak''

Erzurum merkezli 9 ilde özel ekonomi bölgesi oluşturacaklarını açıklayan CHP lideri, bölgeyi et üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

CHP genel başkanı, ''Türkiye'nin toprak büyüklüğü olarak 9'uncu büyük ili. Bu bölge özel ekonomi bölgesi ilan edilmesi lazım. Kars, Iğdır, Ağrı, Tunceli, Bitlis, Van, Bingöl,Iğdır TİGEM'de hayvanlar üretilecek. 20 bin aileye küçük ve büyük baş hayvanlar ücretsiz dağıtılacak. Et işleme tesisleri, deri işleme tesisleri, tarım aletleri, tarımsal paketleme, sıvı gübre ve tekstil üretimi olacak. Hedef 30 milyar dolarlık Ortadoğu et borsasının merkezi olması.'' açıklamasını yaptı.

''Yemezler efendim, görüşmem''

''Beşli çetelerin bir köprüsüne 35 milyar dolar garanti veriyorlar. Ben o paraların tamamını söke söke alacağım '' diyen KIlıçdaroğlu,''Beşli çete aracı koyuyor 'Bizimle görüşür mü?' diye. Yemezler efendim, görüşmem. Milletimle görüşürüm'' ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1686596/kilicdaroglu-ciftcilere-kirmizi-mazot-verecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.