Brent petrol ne kadar?

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 87,56 dolardan işlem görüyor.
Ersin Küçükbarak
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 10:15
Brent petrol ne kadar?

Cuma günü 89,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 88,21 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 09.14 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolara geriledi. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 83,14 dolardan alıcı buldu.

 Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik çabaların artması ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararına ilişkin belirsizliklerin devam etmesi üzerine petrol fiyatlarını  etkiledi.

Petrol, haftaya düşüşle başladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin arasında ateşkes sağlanması için Suudi Arabistan'da bölgesel ortaklarla görüşmeler gerçekleştirdi.

Ülkenin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Blinken'ın, Gazze'de ateşkes çabaları ve esirlerin serbest bırakılması gibi konuları ele aldığı belirtildi. 

Büyük petrol üreticilerinin ve ticaret yollarının bulunduğu Orta Doğu'da ateşkes sağlanması ihtimali, arz endişelerini azaltıyor. Bu tablo, petrol fiyatlarının aşağı yönlü hareketini destekliyor.

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararına ilişkin belirsizlikler de petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü etki oluşturuyor.

Fed'in ilk faiz indirimine ilişkin beklentiler gelen verilerdeki kaışık sinyallerle ötelenmeye devam ediyor.

Böylece faiz oranları yüksek seyretmeye devam ederken  ABD dolarının diğer para birimleri karşısında güçlenmesine neden oluyor ve petrolü diğer para birimi kullanan ülkeler için daha pahalı hale getiriyor. Tüm bu gelişmeler, petrol fiyatlarında olumsuz etki yaratıyor.

Teknik olarak Brent petrolde 87,87 ile 88,16 dolar aralığının direnç, 87,43 ile 87,28 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135935/brent-petrol-ne-kadar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.