Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; ''Mahkum takasını görüşmeye hazırız"

ABD'li ünlü basketbolcu Brittney Griner'ın Rusya'da 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, açıklama yaptı, "ABD ile mahkum takasını görüşmeye hazırız" dedi.
Ankara Masası
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 13:04
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; ''Mahkum takasını görüşmeye hazırız"

17 Şubatta, uyuşturucu madde taşımaktan ve Rusya'ya uyuşturucu madde içeren elektronik sigara kartuşları getirmekten, Rusya'nın başkenti Moskova’daki Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alınan ABD'li ünlü basketbolcu Brittney Griner dün çıkarıldığı mahkemece hakkında 9 yıl hapis cezası verildi. 

 "Görüşmeye hazırız"

Rusya Dışişleri Bakanı  Sergey Lavrov,  ünlü sporcu Brittney Griner'in sertbest kalması koşuluyla ABD ile mahkum takasına hazır olduklarını dile getirdi. 

Lavrov, " "Eğer ABD'liler yeniden diplomasiye başvurmaya karar verirlerse bu adımlar gerçekleşebilir. ABD'liler genellikle bu gibi profesyonel çalışmalara karşı çıkmaz. Bu onların işi ve onların problemi diyebilirim" diye açıklama yaptı.

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden'ın tutuklu alışverişi uygulanmasının diplomasi ile olması için anlaştığını vurgulayarak, " Bu konuyu görüşmeye hazırız. Fakat, Biden ve Putin'in anlaşmaya vardığı kanallar çervesinde olur" dedi.

"Bu adım önemli endişelerimize ışık tutuyor"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken,"Bu adım, Rusya'nın hukuk sistemi ve Rus hükümetinin bireyleri siyasi piyon olarak kullanarak kendi gündemini ilerletmek için haksız tutuklamalar konusundaki önemli endişelerimize ışık tutuyor" ifadelerini kullandı. 

Blinken, konuşmasının devamında Lavrov'un yaptığı teklifi düşüneceklerini belirterek şöyle dedi; "  Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bu sabah, tutuklanan ABD'li yıldızla takas yapmaya hazır olduklarını söyledi. Bunu değerlendireceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1694752/rusya-disisleri-bakani-sergey-lavrov-mahkum-takasini-gorusmeye-haziriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.