Kadınlardan oluşan hırsızlık çetesi 12’nci eve girerken yakalandılar

Ankara'da 11 ayrı eve girerek yaptıkları soygunla vatandaşları 100 bin liralık zarara uğratan hırsızlık çetesi, yapılan suçüstü operasyon ile çökertildi.
Büşra Bayrak
|
16 Eylül 2020, Çarşamba - 13:32
Kadınlardan oluşan hırsızlık çetesi 12’nci eve girerken yakalandılar

Geçtiğimiz aylarda il genelinde evden hırsızlık olaylarının artması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği özel ekip kurdu.

Bu ekip kısa sürede 123 güvenlik kamerası kayıdını inceledi.

Bu çalışmalar sonucunda tamamı kadınlardan oluşan hırsızlık çetesi üyelerinin  B.U., D.U., C.U., Ç.U ve A.G. olduğu belirlendi.

Takibe alınan zanlılar, hırsızlık amacı ile girdikleri bir binada daire kapısını zorlarken polis ekiplerinin operasyonu ile suçüstü yakalandı.

Şampuan kutusuyla kilitlenmemiş kapıları açıp hırsızlık yaptılar

Gözaltına alınan zanlıların özelikle dairelerin kilitlenmemiş kapı dillerini şampuan kutusundan kesmiş oldukları sert plastik ile açtıkları ve bu yöntemle 11 evden yaklaşık 100 bin liralık hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Ticari taksiyle kaçıyorlar

Hırsızların izlerini kaybettirmek için ticari taksiye bindikleri ve hastanelere girerek hastanenin farklı kapılarından çıktıkları tespit edildi. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/169538/kadinlardan-olusan-hirsizlik-cetesi-12nci-eve-girerken-yakalandilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.