Aysel Tuğluk'a tahliye!

Demans teşhisi konulan ve sağlık sorunları yaşayan HDP’li Aysel Tuğluk hakkında Kobani davasında tahliye kararı verildi. Tuğluk'un başka bir davası devam ettiği için tutukluluk hali devam edecek.
Ankara Masası
|
06 Ağustos 2022, Cumartesi - 09:18
Aysel Tuğluk'a tahliye!

Aralık 2016'dan beri Kocaeli 1 No'lu F Tipi'nde tutuklu olan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tahliye kararı verildi.

Tahliye kararını  CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "2016’dan beri Kandıra F Tipi Cezaevinde bulunan ve 2021’de demans teşhisi koyulan meslektaşım, siyasetçi #AyselTuğluk hakkında nihayet tahliye kararı verildi. O’nun nezdinde ağır hasta tutukluların derhal tahliye edilmesi gerekmektedir" ifadeleriyle duyurdu. 

"Adli kontrol yeterli olacağı anlaşılmaktadır"

Gece yayınlanan kararda şöyle denildi;

""... Sanık Aysel Tuğluk'un sorgusunun yapılmış olması ve bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı anlaşılmakla hakkında CMK'nun 109/3-a maddesi uyarınca yurt dışına çıkamamak adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine, başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü olmadığı takdirde derhal salıverilmesi için bulunduğu ceza infaz kurumu müzekkere yazılmasına..."

"Tutukluluk hali devam edecek"

Avukat Cahit Kırkazak ise başka bir davadan dolayı Tuğluk'un tutukluluk halinin devam edeceğini duyurarak "Kobani Kumpas Davasında yargılanan Aysel Tuğluk tahliyesine karar verildi. Ancak Aysel Tuğluk halen başka bir dosyada hükümlü olduğu için maalesef mahpus hali şimdilik devam edecek " açıklamasını yaptı. 

Aysel Tuğluk'a bir süre önce demans teşhisi konulmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1696342/aysel-tugluka-tahliye
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.