Keçiören’de temizlik işçilerinden çevreyi kirletenlere "Olmuyor gardaş" mesajı

Keçiören Belediyesi temizlik personelleri ilçedeki Kösrelik Göleti'nde yürüttükleri temizlik çalışmasının ardından topladıkları çöplerle "Olmuyo Gardaş!" yazarak esprili bir dille çevreye karşı duyarlılık mesajı verdiler.
Büşra Bayrak
|
16 Eylül 2020, Çarşamba - 14:40
Keçiören’de temizlik işçilerinden çevreyi kirletenlere "Olmuyor gardaş" mesajı

Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı Kösrelik köyünde bulunan gölette ve çevresinde geniş çaplı temizlik çalışması yürüttü. Doğada dönüşümü zor olan plastik, kâğıt ve metal atıklarını uzun uğraşlarla toplayan temizlik işçileri onlarca çöp poşetini doldurdu. Çalışmanın sonunda topladıkları çöp poşetleriyle Ankara yöresine ait söylemle "Olmuyo Gardaş!" yazan temizlik personelleri çevreyi koruma ve temiz tutma mesajı verdiler.

“Doğamızın alın yazısı çöplerle yazılmasın”

Çevre temizliğine büyük özen gösterdiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Doğamızın alın yazısı çöplerle yazılmasın diye farkındalık oluşturmak istedik ve Ankara ağzıyla 'Olmuyo Gardaş!' yazdık. Vatandaşımızın doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri bu mesire alanlarını koruyup temiz tutmalarını rica ediyoruz bu sayede daha temiz bir Keçiören'i el birliğiyle inşa ederiz." ifadelerini kullandı.

Yeşil çevre, temiz şehirler ve temiz kentler anlayışıyla çalışılmalı

Çevre bilincinin oluşması için birçok çalışma yaptıklarını anımsatan Altınok, "Sadece kendimiz için değil doğaya ve insanlığa karşı sorumluluğumuz olduğunu bilmeliyiz. Bu sorumlulukları da layıkıyla yerine getirmeliyiz. Yeşil bir geleceğe yürümek için çevremizi, doğamızı ve ağaçlarımızı korumalıyız. Geride eserler, hizmetler ve yaşanabilir şehirler bırakmak lazım. 'Yeşil çevre, temiz şehirler ve temiz kentler' anlayışıyla çalışmalıyız. Biz Keçiören'in sokaklarını ve mesire alanlarını ağaçlandırıyoruz. İnsanımıza daha yaşanabilir bir şehir oluşturmak için biz hizmete devam edeceğiz, onlar da bu güzellikleri geleceğe taşıyacaklar" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/169691/keciorende-temizlik-iscilerinden-cevreyi-kirletenlere-olmuyor-gardas-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.