Soma orman yangınının etrafı çevrildi

Sabahın ilk ışıkları ile beraber Soma'daki orman yangınına havadan müdahale ekiplerinin sayısı ve takviye ekip artırıldı.
Mevlüt Peker
|
07 Ağustos 2022, Pazar - 07:49
Soma orman yangınının etrafı çevrildi

Manisa ili Soma ilçesinde dün saat 19.30 dolaylarında başlayan ve gece boyunca süren orman yangınına müdahaleler sürerken sabahın ilk ışıkları ile beraber hava ekiplerinin sayısında artış yapıldı. Yangın söndürme ekipleri tarafından alevlerin etrafı çevrildi. Kuşatma ile birlikte yangının yayılma tehdidinin önüne geçildiği ve tehlikeli bir durumun kalmadığı bildirildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile Soma Orman İşletme Müdürlüğü gece görüşlü helikopterle havadan; 50 adet arozöz, 14 adet dozer, 12 adet su tankeri ile karadan sabaha kadar orman yangınına müdahale etti.

Sabahın ilk ışıkları ile beraber 10 adet yangın söndürme helikopteri ve 2 adet yangın söndürme uçağı, karadan alevlere müdahale eden ekiplere destek sağlamayı sürdürüyor.

Diğer taraftan orman yangının etrafının çevrildiği ve yangının yayılma tehdidinin önüne geçildiği ve tehlikeli bir durumun kalmadığı bildirilirken, yer yer bazı noktalarda tütmelerin sürdüğü kaydedildi.

Yangın söndürme uçaklarının son su atışlarını yaparak bölgeden ayrıldığı belirtilirken, helikopterlerin söndürme çalışmalarının sürdüğü ve kara ekiplerine desteğini sürdürdüğü öğrenildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1697881/soma-orman-yangininin-etrafi-cevrildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.