Sisi'den tahıl koridoru açıklaması

Mısır'ın cuntacı Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi; Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM (Birleşmiş Milletler) arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin "çok önemli" nitelemesinde bulunarak, "Çıkan tahıl miktarı çok büyük ve dünyanın buna ihtiyacı var." dedi.
Mevlüt Peker
|
07 Ağustos 2022, Pazar - 09:50
Sisi'den tahıl koridoru açıklaması

Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanını ihanet ve darbe ile alaşağı ederek cumhurbaşkanlığı makamına oturan Abdulfettah es-Sisi, Mısır'ın başkenti Kahire'nin doğusunda bulunan harp okulu öğrencilerine hitap etti.

Gazze'deki durum, tahıl koridoru anlaşması ve Tayvan krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sisi, "Gazze Şeridi'nde tansiyon yükseldi ve bizim rolümüz olumlu. Filistinli ve İsraillilerle temaslarımızda kriz, şiddet ve savaşın olmaması yönündeki arzumuzu ilettik." diye konuştu.

Gazze"de işlerin çığırından çıkmaması için bütün taraflarla temasta olduklarını kaydeden cuntacı Sisi, "Gazze Şeridi'nde sükuneti, istikrarı ve barışı yeniden sağlamak için ortaklarımızla büyük çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın tahıl koridoruna ihtiyacı vardı"

Rusya, Ukrayna,  Türkiye ve BM (Birleşmiş Milletler) arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşması ile ilgili de görüş belirten Sisi, anlaşmayı "önemli" olarak niteleyerek, dünyanın tahıl sevkiyatına olan ihtiyacından bahsetti ve "Çıkan tahıl miktarı çok büyük ve dünyanın buna ihtiyacı var. Bu, devam etmesini umduğumuz olumlu bir gelişmedir" dedi.

Sisi, Tayvan krizine ilişkin ise, "Mısır, tek bir Çin devletinden yanadır" ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1697923/sisiden-tahil-koridoru-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.