Rojen isimli gemide denetim başladı

Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından yurt dışına emniyetli olarak sevk edilmesi için oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM (Birleşmiş Milletler) temsilcilerinin, Ukrayna'dan gelen "Rojen" adlı gemideki denetimleri başladı.
Mevlüt Peker
|
07 Ağustos 2022, Pazar - 11:55
Rojen isimli gemide denetim başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, 22 Temmuz'da Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" çerçevesinde İngiltere'ye gitmek için dün akşam saatlerinde Ukrayna'nın Çornomorsk Limanı'ndan gelen, 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı "Rojen" isimli gemi İstanbul'un kuzey tarafına demirledi.

Rojen isimli geminin seyir ve takibini yapan Müşterek Koordinasyon Merkezi görevlisi müşterek denetleme timi, Rumelifeneri Limanı'ndan ayrılarak, denetlemelerini gerçekleştirmek üzere Rojen'e ulaştı.

Denetime saat 10.45 dolaylarında başlayan müşterek denetleme timi, mutabık kalınan usuller ve esaslar doğrultusunda Rojen isimli ticari gemide inceleme yapacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1698039/rojen-isimli-gemide-denetim-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.