Çavuşoğlu,''Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı açılış konuşmasında açıklamalarda bulundu. AB'ye çağrıda bulunan Çavuşoğlu,''Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var ​''dedi.
Onur Çetinkaya
|
08 Ağustos 2022, Pazartesi - 11:13
Çavuşoğlu,''Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da 13. Büyükelçiler Konferansı açılışında konuştu.

2022 birçok açıdan Türk dış politikasında bir doğrulanma yılı olarak kayda geçtiğini ifade eden Çavuşoğlu,''Kritik dönemeçlerde yaptığımız tespitlerin ve bunun üzerine inşa ettiğimiz politikaların doğruluğu giderek daha açık şekilde görülüyor.'' diye konuştu.

Bakandan AB'ye çağrı 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, konuşmasında AB'ye çağrıda bulundu,artık somut adımların atılması gerektiğini söyledi.''Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var '' açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu,'' Avrupa Birliği'nden somut adımlar atmasını bekliyoruz. Türkiye'nin nasıl vazgeçilmez bir ülke olduğunu oluşturduğumuz bir programla yeniden anlatacağız. Türkiye, Avrupa'dır ve Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var. Avrupa güvenliğinin Türkiye'ye ihtiyacı var. 360 derece bakışla çevremizdeki her bölgede sürdürülebilir barış lisanıyla devam etmeyi diliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''Azerbaycan yalnız değildir''

Türkiye'nin çatışma başladığında kahraman Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarmasını desteklendiğini belirten Çavuşoğlu, ''Ardından süratle bölgesel barış için çabalara yöneldik. Bu sayede bugün işgal atlındaki toprakları yerlerinden edilmiş kişileri ve her an patlayacak çatışmayı değil bölgesel barışı ve iş birliğini konuşuyoruz.'' dedi.

Çavuşoğlu, konuşmasında Ermenistan'a uyarılarını yineledi.

Dışişleri Bakanı, ''Buradan Ermenistan'a da yeni provokasyonlara girmemesi konusunda tekrar uyarıyoruz. Dost da düşman da bilsin ki can Azerbaycan hiçbir zaman yalnız değildir.'' şeklinde konuştu.

''Gazze'ye saldırılar kabul edilemez''

Dışişleri Bakanı, İsrai'in Gazze'ye saldırılarını kınadı, kabul edilemez dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu: "Cuma günü başlayan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve İsrailli fanatik Yahudi grupların Mescid-i Aksa’ya girme girişimleri kabul edilemez. Hiçbir gerekçe masum insanların, Ala Abdullah yavrumuz gibi 5 yaşındaki kız çocuklarının öldürülmesini maruz gösteremez." ifadelerini kullandı.

''Huylu huyundan vazgeçmiyor''

Yunanistan ve Rum yönetimlerinin 1 içerisinde Türkiye'nin kıta sahanlarına gemiler göndermeye yeltendiğini ifade eden Çavuşoğlu, her şekilde önlendiğini söyledi.

Yunanistan'ın kıyılara yakın adaları silahlandırdığını Birleşmiş Milletlere anlatıldığını dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu,''Ege'de birbirinden bağlantılı sorunların bütüncül şekilde ele alınmasını kapsamlı, kalıcı ve uluslararası hukuka uygun olarak çözülmesini istiyoruz. Ancak Yunanistan sorunları çözecek iradeyi oluşturamuyor. Huylu huyundan vazgeçmiyor.'' açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1698989/cavusogluavrupanin-turkiyeye-ihtiyaci-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.