Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Filistin halkının yanındadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi yoktur. Türkiye, Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır." dedi.
Ankara Masası
|
08 Ağustos 2022, Pazartesi - 14:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Filistin halkının yanındadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde 13. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı hava saldırılarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kudüs meselesindeki hassasiyetimizi İsrail yönetimi ile en üst düzeyde paylaşıyoruz. Son birkaç gündür İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırıları karşısında net bir duruş sergiledik.  Çocukları, daha kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Türkiye, Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

" Türkiye'ye bedel ödeten vesayetçi yaklaşımı rafa kaldırdık"

''Kendini milletten üstün gören elitist zihniyetin engellemelerine maruz kaldık. Devletin içine sızmış örgütlerden farklı menfaat gruplarına kadar birçok karanlık odakla karşılaştık mücadele ettik. Milletimizin güçlü desteği ve demokratik zeminde yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde tüm saldırıları boşa çıkardık. Ülkemize hizmetler yatırımlar kazandırdık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçerek Türkiye'ye bedel ödeten vesayetçi yaklaşımı rafa kaldırdık.

Rusya-Ukrayna savaşı

Oluşan müspet atmosferi kalıcı ateşkese tahvil etmek ne yazık ki mümkün olmadı. Savaşın uzamasını isteyenler de vardı. Tahıl koridoru mutabakatının hayata geçirilmesini temin ettik. Gemiler geliyor. Böylece gıda krizinin kapıda olduğu dönemde dünya arz güvenliğine katkıda bulunduk. Ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmadan bu mutabakatını işletmeyi başardık. Ermenistan'ın gelişmeleri doğru okuyarak Azerbaycan ve Türkiye'nin samimi çağrılarına karşılık vermesiyle bölgemizin istikrara kavuşacağına inanıyorum.

"Bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye yönelik olası harekata ilişkin ise  "Terör örgütünün yuvalandığı bölgeleri temizleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti;

" Ülkemize, insanlarımıza yönelik terör tehditlerini ortadan kaldırmaya kararlı olduğumuzu tüm dünya biliyor. Güney sınırımız boyunca 30 km derinliğinde 30 km boyunca güvenli hat kurma kararlılığımız bakidir. Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek, bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1700834/cumhurbaskani-erdogan-turkiye-filistin-halkinin-yanindadir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.