Ahmet Hakan'ın sözleri Çavuşoğlu'nu terletti

Ahmet Hakan'ın Macron'a çapsız demesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu zor duruma düşürdü.
Ankara Masası
|
17 Eylül 2020, Perşembe - 00:50
Ahmet Hakan'ın sözleri Çavuşoğlu'nu terletti

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.
Akdeniz ve dünyadaki son gelişmelerin konuşulduğu programda konu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a geldi.

Çavuşoğlu, Macron'un Avrupa'nın Ortadoğu'nun lideri olmaya çalıştığını söylerken bunun imkansız olduğunun altını çizdi.

Ahmet Hakan 'çapla mı alakalı?' diye sorunca 'çap' kelimesini kullanmak istemeyen Çavuşoğlu diplomatik anlamını bulamayınca zor anlar yaşadı.

"Cumhurbaşkanımız da gerekli dersleri zaten veriyor"

Çavuşoğlu, Macron'un Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra hedef almaya başladığını belirtirken "Çok farklı görüşme ortamları oldu. Macron eğer kibirli olursa, kibirli olduğu zaman Cumhurbaşkanımız da gerekli dersleri zaten veriyor. Bazen haddini aşarak havaya büründüğü zaman tabi Cumhurbaşkanımız siyasetteki tecrübesini de kullanarak kendisine bazı hatırlatmalarda bulunuyordu. Esasen eskiden daha yakın görüşülüyordu. Sık sık arardı Cumhurbaşkanımızı. Ve Cumhurbaşkanıyla görüştüğü de herkese anlatırdı. Ama bu Barış Pınarı Harekatı’ndan sonra bir de Libya’da başarısız olduktan sonra bir hale büründü. Her yerde bizim karşımıza çıktı, aleyhimize kararlar aldırmaya çalıştı. Başka bir konuyu konuşalım diyoruz ‘ama önce Barış Pınarı Harekatı’nı konuşalım. Niye girdiniz, bizden niye izin almadınız?’ gibi bir havaya girdi. Oraya özellik çok bozuldu. Ondan sonra yalnız yine görüşmeler oldu. Londra’da dörtlü oldu ondan sonra video konferans yöntemiyle de dörtlü oldu. Ama son zamanlarda bu temaslar azaldı, işin doğrusu. Yani Macron’un biraz daha aklı selim olması gerekiyor. Bunların Macron’a hiçbir faydası yok, siyasette de bir faydası olmadığını görüyoruz anketlerde sürekli düşüyor. O yüzden uluslararası platformda da Türkiye gibi güçlü bir ülkenin desteğini alırsa, biraz önce söyledim o her konuda rol oynamak istiyor. O zaman daha güçlü olabilir esasen. O zaman yine Avrupa’nın lideri olamaz, Ortadoğu’nun lideri olamaz kesin olamaz bu anlayışla olamaz da." diye konuştu.

" Sizin tabirinizi tırnak içinde kullanayım"

Ahmet Hakan ‘Niye olamaz çap açısından mı?’ sözlerinin ardından soğuk terler döken Çavuşoğlu “Politikası da yanlış. Öyle bir yapısı da yok yani. Siz ona 'çap' dediniz ama diplomatik bir tabir bulmaya çalışıyorum. Sizin tabirinizi tırnak içinde kullanayım." diye cevap verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/170489/ahmet-hakanin-sozleri-cavusoglunu-terletti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.