Çavuşoğlu'ndan 'Moskova' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya, İran ve Esed rejimi ile dışişleri bakanları düzeyindeki toplantının 10 Mayıs'ta Moskova'da olabileceğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
03 Mayıs 2023, Çarşamba - 10:40
Çavuşoğlu'ndan 'Moskova' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politikaya dair açıklamalarda bulundu. Akar'ın gündeminde Suriye ve Moskova vardı. 

Rusya'nın savaş sonrası yaptırımlar nedeniyle ihracatındaki sorunlarının devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, tahıl sevkiyatı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuda çaba sarf ettiğini belirtti.

"10 Mayıs'ta olabilir"

Çavuşoğlu  diğer yandan Suriye ile ilişkilerin normalleşme sürecinde yapılacak toplantıya ilişkin ise, Rusya, İran ve Esed rejimi ile dışişleri bakanları düzeyindeki toplantının 10 Mayıs'ta Moskova'da olabileceğini söyledi.

Sözlerine devam eden Dışişleri Bakanı,"Anayasa Komisyonu kuruldu. Sekiz turda hiçbir şey olmadı. Buradan bir netice almak lazım. Terör örgütleriyle birlikte mücadele etmek lazım. DAEŞ, YPG Suriye'yi bölmek istiyor. Bizim Suriye topraklarında gözümüz yok.Diğer taraftan Suriyelilerin gönüllü bir şekilde dönmesinin de kontrol edilmesi gerekiyor." dedi.

Sudan'dan tahliye

Sudan'da ki çatışmaların ardından tahliyelere değinen Bakan Çavuşoğlu, 2 binden fazla kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Başkent Hartum ciddi çatışmalar nedeniyle Türk Büyükelçiliğinin  geçici olarak Port Sudan'a taşınmasını düşündüklerini söyledi.

Seçmene saldırı 

Fransa'nın Marsilya'da kentinde terör örgütü sempatizanlarının oy kullanan Türk vatandaşlarına saldırmasıyla ilgili olarak Çavuşoğlu, Fransa'yı uyardıklarını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080865/cavusoglundan-moskova-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.