ASO Dış Ticaret İstihbarat Merkezi açıldı

Hedefi Başkentli sanayicilerin ihracatını yükseltmek olan Ankara Sanayi Odası Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, törenle hizmete girdi.
Mevlüt Peker
|
11 Ağustos 2022, Perşembe - 11:08
ASO Dış Ticaret İstihbarat Merkezi açıldı

Ankara Sanayi Odası'nda düzenlenen açılış törenine ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ve sanayiciler katıldı.

Başkentli sanayicilerin uluslararası sahada operasyon yapabilmeleri ve kabiliyetlerini geliştirebilmeleri konusunda istihbarat ve bilgi noksanlıklarının giderilmesi için Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen proje çerçevesinde Ankara Sanayi Odası (ASO) bünyesinde kurulan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, 4 uzman ile Ankaralı sanayicilere destek sağlayacak.

ASO Dış Ticaret İstihbarat Merkezinde, firmaların dış ticaret faaliyetlerini güçlendirmek ve artırmak, sürdürülebilir ihracat yapısına kavuşmalarını sağlamak için raporlar hazırlanacak.

Nurettin Özdebir: Gaziantep'e kaptırdığımız 5’inciliği geri aldık

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Başkent Ankara'nın aylık bir milyar doları geçen yüksek teknolojli ürün ihracatı ile önemli bir üretim merkezi olduğunun altını çizdi. Başkentin Türkiye'nin en çok ihracat yapan 5. şehri olduğunu vurgulayan Başkan Nurettin Özdebir, "Kısa bir süre önce Gaziantep'e kaptırdığımız 5’inciliği geri aldık. Ama Ankara olarak potansiyelimiz daha yukarılarda. Bu hedefimize ulaşmak için Ankaralı sanayiciler olarak üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz. Kurduğumuz bu merkez hedeflerimize ulaşma yolunda önemli bir katkı sağlayacak. Tüm sanayicilerimizi sembolik ücretlerle hizmet verecek bu merkezden faydalanmaya davet ediyorum." dedi.

Cahit Çelik: Bazı oda ve organize sanayi bölgelerinde de kuracağız

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ise Dış Ticaret İstihbarat Merkezi projesiyle Ankara içinde bazı oda ve organize sanayi bölgelerinde de istihbarat merkezleri kuracaklarını açıkladı. İstihbarat merkezinde görev yapacak uzmanların çok nitelikli eğitim programından geçtiğine dikkat çeken Cahit Çelik, nitelikli kadroların Başkent’in ihracatına ciddi katkı sağlayacağı inancını taşıdığını bildirdi.

ankaradisticaret.org

Dış Ticaret İstihbarat Merkezi'nden hizmet almak isteyen Ankaralı sanayiciler, başvurularını Ankara Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı Dış Ticaret İstihbarat Merkezleri internet portalı ankaradisticaret.org üzerinden yapacak. Ajans ise raporların hazırlanmasında teknik destek verecek.

Dış Ticaret İstihbarat Merkezinde dileyen firmalara Hedef Müşteri İstihbaratı, Hedef Pazar İstihbaratı, Hedef Ürün İstihbaratı, İhale İstihbaratı, Teknik İstihbarat ve Tedarikçi İstihbaratı konularında rapor hazırlanıp sunulacak.

Ankara Kalkınma Ajansı’nca hazırlanan portalda, üretilen raporların firmalar tarafından çevrim içi alınabilmesi ve sunulan hizmeti değerlendirebilmeleri de mümkün olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1707794/aso-dis-ticaret-istihbarat-merkezi-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.