Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a: Kifayetsiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki göstererek "kifayetsiz muhteris" dedi.
Ankara Masası
|
17 Eylül 2020, Perşembe - 11:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a: Kifayetsiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

"Türkiye niye Doğu Akdeniz'de, niye Afrika'da, niye Balkanlarda, Kafkaslarda, Orta Asya'da diyorlar." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Velhasıl Türkiye böyle mücadeleyi niye veriyorlar diyorlar? Onların da haklı olabileceğini varsayarak, soruları tersinden sorarak, Türkiye bu mücadeleleri vermezse ne olacağı üzerine gelin hep birlikte mantık yürütelim." dedi.

Erdoğan'dan Macron'a tepki

Erdoğan şu şekilde devam etti: Türkiye Suriye'den çekilirse, Suriye bir anda huzura, özgürlüğe mi kavuşur? Oradaki tezgahı görmezden gelirsek, Kuzey Irak tüm teröristlerden mi temizlenir? Türkiye yaşananlara sırtını dönerse Libya'da darbeciler köşelerine mi çekilir? Mesela Türkiye her şeyden vazgeçerse Fransa başındaki kifayetsiz muhterisin yol açtığı savrulmalardan kurtulup sağduyulu bir siyasete mi yönelir? AB, Türkiye tüm haklarından feragat ederse, bize verdiği sözleri tutmaya mı çalışacak?

Türkiye Cumhuriyet Devleti, sınırları içinde aklı başında olup da 'evet' cevabı verebilecek kimseyi görmedim, duymadım, tanımıyorum. Milletimizin desteğiyle ülkemiz için doğrusu, hayırlısı, iyisini yapmaya devam edeceğiz."
http://www.ankaramasasi.com/haber/171050/cumhurbaskani-erdogandan-macrona-kifayetsiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.