Sincan Belediyesinden dar gelirli ailelere yardım

Sincan Belediyesi Hayır Çarşısı, 2758 aileye gıda yardımı yaptı.
Mevlüt Peker
|
16 Ağustos 2022, Salı - 13:53
Sincan Belediyesinden dar gelirli ailelere yardım

Sincan Belediyesi, Yarım Elma Hayır Çarşısı ile başta çocuklar olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşların kıyafet ihtiyacı karşılıyor, ailelere gıda kolisi yardımı yapıyor.

Bir taraftan sosyal destek kartı üzerinden vatandaşlara maddi destek sağlayan Sincan Belediyesi, diğer taraftan Yarım Elma Hayır Çarşısı aracılığıyla gıdadan kıyafete, temizlikten oyuncağa kadar çeşitli yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

2022’nin başından bu tarafa 283 ailenin kıyafet ihtiyacını karşılayan Sincan Belediyesi, dağıtılan oyuncaklarla 273 çocuğun da mutluluklarına vesile oldu.

Sincan Belediyesi, ihtiyaç sahibi 2758 aileye Yarım Elma Hayır Çarşısı eliyle gıda kolisi yardımı yaparken, 587 aileye de temizlik paketi desteği sağladı. Çölyak hastalarını da unutmayan Sincan Belediyesi, 808 aileye çölyak ekmeği dağıtımı gerçekleştirdi.

Sincan Belediyesi Yarım Elma Hayır Çarşısı eliyle yaptığı yardımları kesintisiz sürdürüyor.

Yarım Elma Hayır Çarşısı’na nasıl başvurulur?

Sincan Belediyesi, gelir durumunun muhtaçlık sınırının altında olduğunu tespit ettiği vatandaşlara gıda kolisi dağıtımlarını da yine Yarım Elma Hayır Çarşı eliyle yapıyor.

Desteklerden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi ailelerin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne dilekçe doldurarak bizzat başvuruda bulunmaları ve müracaatlarını e-Devlet üzerinden tamamlamaları gerekiyor.

Sincan Belediyesi, ayrıca kendi resmî internet sitesi üzerinden ve 4444762 numaralı telefon hattından ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1718210/sincan-belediyesinden-dar-gelirli-ailelere-yardim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.