Rusya ile yeni S-400 anlaşması iddiası

Türkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri tedarik etmek için yeni bir anlaşma imzaladı. Anlaşmayı Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Teşkilatı başkanı Dmitry Shugaev açıkladı.
Ersin Küçükbarak
|
16 Ağustos 2022, Salı - 16:45
Rusya ile yeni S-400 anlaşması iddiası


Rusya'nın resmî devlet ajansı TASS'ta yer alan habere göre Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Teşkilatı başkanı Dmitry Shugaev, Mokova ve Ankara yönetimlerinin Türkiye'ye ikinci S-400 karadan havaya füze sistemleri tedarik etmek için bir sözleşme imzaladığını söyledi.

Karar Gazetesi'nin haberine göre Shugayev, S-400 füze sisteminin ikinci partisini Türkiye'ye teslim etmek için yapılan sözleşmenin, bazı bileşenlerin Türkiye'de yerelleştirilecek şekilde üretilmesini içerdiğini kaydetti.

Shugayev, gelecek birkaç yıl içinde herhangi bir ülkenin S-400 Triumf füze sistemlerine rakip olabilecek bir sistem tasarlama olasılığının düşük olduğunu savundu.

Ne olmuştu?

Türkiye, Patriot hava savunma sistemlerini teknoloji transferiyle birlikte satın almak istemiş ABD tarafından reddedilmiş, bunun üzerine oluşan güvenlik açığını kapatmak için Rusya'dan S-400 karadan havaya füze sistemleri satın almıştı.

Satın alınan S-400'ler ABD ile Türkiye arasında gerileme neden olmuş ve gerginlik Türkiye'nin 5'inci nesil Müşterek Saldırı Uçağı F-35 programından çıkarılmasıyla sonuçlanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1718606/rusya-ile-yeni-s-400-anlasmasi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.