Washington'dan yeni parti S-400 iddialarına ilişkin ilk değerlendirme

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Bütün ülkelerin Rusya’nın savunma sanayi ile ticaret yapmaması her zaman olduğundan çok daha fazla hayati bir önem taşıyor” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
17 Ağustos 2022, Çarşamba - 10:29
Washington'dan yeni parti S-400 iddialarına ilişkin ilk değerlendirme

Rus medyasında dün yayınlanan ve Ankara ile Moskova’nın ikinci parti S-400 hava savunma sistemlerinin satın alımı konusunda anlaştığını öne süren haberlerin ardından Washington yönetiminden ilk açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye’nin Rusya ile savunma sanayi konusunda daha fazla iş birliği yapmaması gerektiği konusunda üstü kapalı uyarıda bulundu.

Price, “Vardığımız nokta şu ki Rusya’nın Ukrayna’ya karşı vahşi ve haksız savaşında bütün ülkelerin Rusya’nın savunma sanayi ile ticaret yapmaması her zaman olduğundan çok daha fazla hayati bir önem taşıyor” dedi.

 “Olacakları bekleyip göreceğiz fakat biz bu konuda yeni bir gelişmeden haberdar değiliz” diyen Price, Türkiye’nin Rusya’dan yeni S-400 satın alması durumunda Biden yönetiminin yeni F-16 satışını gözden geçirip geçirmeyeceğine dair bir açıklama yapmadı.

Ankara ve Moskova’nın ikinci parti S-400 füze alımı konusunda anlaştığı yönünde Rus medyasında çıkan haberler "S-400 tedariki yönünde herhangi bir yeni gelişme yok" sözleriyle Savunma Sanayi Başkanlığı’nca yalanlanmıştı

http://www.ankaramasasi.com/haber/1719124/washingtondan-yeni-parti-s-400-iddialarina-iliskin-ilk-degerlendirme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.