Bahçeli'den "terörle mücadele edenlere devlet şeref madalyası verilmesi" önerisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ve tevcihi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için yurt içinde veya yurt dışında üstün feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık gösteren muhterem isimlere, Devlet Şeref Madalyası'nın layık görülmesi terörle mücadelenin şevk ve iradesini hem destekleyecek hem de mükafatlandıracaktır." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
17 Ağustos 2022, Çarşamba - 15:39
Bahçeli'den "terörle mücadele edenlere devlet şeref madalyası verilmesi" önerisi

Devlet Bahçeli, terörle mücadelede feragat ve fedakarlık gösteren asker ve sivil şahsiyetlere, Devlet Şeref Madalyası verilmesi konusunda yazılı açıklama yaptı.

Türkiye’nin terörle, imrenilecek bir şuurun refakati eşliğinde mücadele ettiğinin altını çizen Bahçeli, “Teröristler tutundukları ve yuvalandıkları her sahadan sökülüp atılmaktadır. Geldiğimiz bu aşamada terörün beli kırılmış, caniler yurt içinde ve yurt dışında köşeye sıkışmıştır. Vatan ve millet bekası için şehit olup kara toprağa düşen kahramanlarımız yüreklerimizi kavursa da haklı ve meşru mücadelede en küçük taviz veya tavsama görülmemektedir. Gazilerimiz ve şehitlerimiz manevi övüncümüz olarak milli gönüllerde bayraklaşmaktadır. Hepsine şükran borçlu olduğumuz tartışmasızdır." ifadesine yer verdi.

 “Terörle mücadelede en önemli güç kaynağının inanç ve moral düzeyi”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, terörle mücadelede en önemli güç kaynağının inanç ve moral düzeyinin yüksekliği olduğunu vurguladı.

Kahraman askerler, polisler ve korucuların bu inanç ve moral gücüne ziyadesiyle sahip olmakla birlikte, muazzam bir cesaret ve dirayetle hainlerin üzerine yürüdüğüne işaret eden Bahçeli,, terörle mücadelede eşsiz feragat ve fedakarlığı bulunan bazı isimlerin taltif ve takdir edilmesinin çok yararlı ve yerinde bir karar olacağını vurguladı.

Terörle mücadele edene Devlet Şeref Madalyası

 Bahçeli, "Bu konuda makul, mantıklı ve akla yatkın en yakın yol ve yöntem de asıl sorumluluğu uhdesinde taşıyan Sayın Cumhurbaşkanımızın alicenap bir tasarrufta bulunmasıdır." ifadesini kullandı.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ve tevcihi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için yurt içinde veya yurt dışında üstün feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık gösteren muhterem isimlere, Devlet Şeref Madalyası'nın layık görülmesi terörle mücadelenin şevk ve iradesini hem destekleyecek hem de mükafatlandıracaktır. Elbette takdir ve yetki Sayın Cumhurbaşkanımızındır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1720034/bahceliden-terorle-mucadele-edenlere-devlet-seref-madalyasi-verilmesi-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.