İkinci el otomobilde 6 ay sınırlaması yargıya taşınıyor

Araç satıcıları, ikinci el satışlarına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre kısıtlamasının iptalini Danıştay'a taşıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu savundu.
Ersin Küçükbarak
|
17 Ağustos 2022, Çarşamba - 17:23
İkinci el otomobilde 6 ay sınırlaması yargıya taşınıyor

İkinci el araç satışlarına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre kısıtlaması mahkemeye taşınıyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu düzenlemenin Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor.

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, düzenleme ile ilgili Danıştay’a başvuracakları belirtti. 

"70 bin işletme görmezden gelinerek alınan bu kararı kınıyoruz"   

Erkoç “Defaatle söylediğimiz gibi otomobil bayileri motorlu araç satıcılarına kullanılmamış araç satamıyor, fatura kesmesi yasak. 70 bin kayıtlı işletme, bu işletmelerde çalışanlar, aileleri görmezden gelinerek alınan bu kararı kınıyoruz. Mevcut sıkıntılara günah keçisi olarak devlete vergisini ödeyen, yanında personel çalıştıran, ekmeğinin peşinde olan motorlu araç satıcıları gösterilmeye çalışılıyor; bu hukuka da vicdana da sığmaz. Yaşanan sorunları, fiyatlardaki yükselişin nedenlerini hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yetki belgesine sahip, devlete vergisini ödeyen ve mesleği kurumsal çerçevede layıkıyla icra etmeye çalışan esnaflar olduklarını belirten Erkoç,  yıllardır kayıtlı olmayan, vergi ödemeden merdiven altı yöntemlerle araç alım satımı yapan ve piyasa dengesini bozanlara karşı mücadele verdiklerini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1720361/ikinci-el-otomobilde-6-ay-sinirlamasi-yargiya-tasiniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.