Bunu bir insan evladı yapamaz!

Sivas ilinin Gemerek ilçesinde “Allah bildiği gibi yapsın” dedirten bir olay yaşandı. Gördüğü manzara karşısında şok olan çoban, durumu hemen yetkililere iletti.
Mevlüt Peker
|
18 Ağustos 2022, Perşembe - 13:43
Bunu bir insan evladı yapamaz!

Sivas ilinin Gemerek ilçesine bağlı Kılıçdağı mevkiinde bulunan hayvan yalakları, insanlıktan nasibini almamış şahış ya da şahıslar tarafından hayvanlar su içmesin diye su tutmayacak şekilde kırarak delindi.

Kilometrelerce susuz yol yürüttükten sonra koyunlarını suya kavuşturma hevesiyle yalaklara gelen çoban Yunus Yıldız, 300 koyununa çok az su bulunan tek yalaktan su içirmek zorunda kaldı.

Çoban Yunus Yıldız: Bu haftları bilinçli kırmışlar

Çoban Yunus Yıldız, yalakların bilinçli olarak kırıldığına inandığını belirterek, şunları söyledi:

“Kılıçdağı mevkiinde merada koyun otlatıyorum. Burası yapılmıştı, bunu bilinçli olarak kırmışlar. Koruma başkanından rica ettik, buraya 3 tane haft (çeşme yalağı, oluk, hayvan yemliği) getirdi. Burayı yaptı. Bir akşam geldik koyunumuz su içti, geri köyümüze gittik. Sabah geri deldiğimizde ise bu hafları bilinçli olarak kırmışlar. Şuanda biz mağduruz komşularımızdan rica ettik birkaç tane haft aldık. Ancak onlarda geri ne zaman ister bilmiyoruz. Biz şuanda mağduruz yetkililerden buranın yapılmasını istiyoruz.”

Çoban Yunus Yıldız: Bunu yapanların nasıl vicdanı var bilemiyorum!

Yalakları kıranlara serzenişte bulunan çoban Yunus Yıldız, yetkilerden şu talepte bulundu:

"Şu anda koyunlarımız 1 tane haft içinden su içiyor. 300 tane kadar koyunumuz var, bu haft yeterli gelmiyor. Yetkililerden ricamız bu haftların yapılması. Şuanda koruma başkanımızda yok, kime şikayet edeceğimizi de bilmiyoruz, ne yapacağımızda bilmiyoruz. Yetkililerden bu haftın yapılmasını istiyoruz. Koruma başkanına yaptırmıştık ancak birisi akşam gelmiş ve buraları bilinçli olarak kırmış. Hayvanlar ve birçok canlı buradan su içiyordu. Bunu yapan insanların nasıl vicdanı var bilemiyorum. Yetkililerden bu haftların yapılmasını istiyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1721487/bunu-bir-insan-evladi-yapamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.