Yemekte balık, yaşam boyu sağlık!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını desteklemek, sağlıklı ve güvenli gıda tüketimine teşvik etmek maksadıyla eğitim programları düzenlemeyi sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı iş birliğinde “Yemekte Balık Yaşam Boyu Sağlık Projesi” çerçevesinde Kesikköprü İngilizce Dil Köyü’nde eğitim gören çocuklara seminer düzenlendi.
Mevlüt Peker
|
19 Ağustos 2022, Cuma - 14:32
Yemekte balık, yaşam boyu sağlık!

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı dairelerden Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı iş birliğinde Kesikköprü İngilizce Dil Köyü’nde 12- 16 yaş aralığında eğitim gören çocuklara “Yemekte Balık Yaşam Boyu Sağlık Projesi” çerçevesinde seminer verildi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Hasan Hüseyin Atar gençlere ve çocuklara, balık etinin faydaları ve beslenme açısından önemi ile ilgili bilgiler verdi.

“Yemekte Balık Yaşam Boyu Sağlık” mottosuyla başlatılan sağlık projesine 12-16 yaş aralığında toplam 167 genç ve çocuk katıldı. Çocuklara balık tüketiminin yararları, balığın zengin Omega3 içeriğiyle çocukların büyüme ve gelişimine katkıları, hangi mevsimde hangi balığın tüketilmesinin doğru olacağı, balığın içerdiği minerallerden vitaminlere kadar balıkla ilgili tüm detaylar anlatıldı.

Prof. Hasan Hüseyin Atar: Haftada en az iki gün balık

Bilhassa okul çağındaki çocukların bol bol balık tüketmesi gerektiğine vurgu yapan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Hasan Hüseyin Atar, “Balık tüketimi konusunda çocuklarımız ve gençlerimizi bilinçlendirmek istiyoruz. Balığın diğer gıda maddelerine göre üstün özellikleri var. Balığın insan gelişimine, beyin ve vücut sağlığına Omega3 içeriğiyle verdiği desteği anlattık. Eğitimimiz interaktif bir şekilde gelişti. Balık tüketmenin sağlıklı bir alışkanlık olduğunu, balığın mutlaka tüketilmesi gerektiğini çocuklar bilirse bu bizim için inanılmaz faydalı bir geri dönüş olur. Bende haftada en az iki gün balık tüketilmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Balıkların gizemli dünyalarına ilişkin ilginç bilgiler de paylaşan Prof. Dr. Atar, gençlerin ve çocukların sorduğu soruları tek tek cevapladı.

İlki Kesikköprü İngilizce Dil Köyü’nde başlatılan program Başkentte çocukların, gençlerin ve kadınların katılımıyla farklı zamanlarda sürecek.

İmdat Öksüz: Ülkemizde kişi başı 7-8 kilo düşüyor

Türkiye’de balık tüketiminin artırılmasına destek vermek için böyle bir proje başlattıklarını söyleyen Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Hayvancılık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi İmdat Öksüz şunları söyledi:

“ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak “Yemekte Balık Yaşam Boyu Sağlık Projesi” kapsamında ülkemizde yaklaşık kişi başı 7-8 kilo düşen balık tüketimini artırmak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Balık yeme alışkanlığını artırmak, balık yemenin önemini anlatmak için çocuklara, gençlere ve ilerleyen zamanlarda kadınlara bu konuyla ilgili seminerler düzenlemeyi planlıyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1723012/yemekte-balik-yasam-boyu-saglik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.