PKK'nın sözde yöneticisi Mıhyeddin Gulo öldürüldü

MİT'in Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK'nın sözde askeri eğitim veren yöneticilerinden Mıhyeddin Gulo etkisiz hale getirildi.
Ankara Masası
|
21 Ağustos 2022, Pazar - 10:31
PKK'nın sözde yöneticisi Mıhyeddin Gulo öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonla terör örgütü PKK/YPG'ye üst düzey bir darbe daha vuruldu.

9 Ağustos 2022 tarihinde Kamışlı'da gerçekleştirilen operasyonda,  örgütün askeri eğitim veren Hebat Derik Akademisi sorumlusu Mıhyedin Gulo öldürüldü.

Mıhyeddin Gulo kimdir?

Terör bataklığına düşen gençlere, silah kullanmayı, bomba yapmayı ve suikast gerçekleştirmeyi öğreten akademinin başına bulunan Mıhyeddin Gulo, örgüt mensuplarını, Türkiye ve Suriye’de bulunan birliklerimize yönelik eylem yapmaları amacıyla yetiştiriyordu. Güvenlik güçlerimize yönelik bir çok eylemin, koordinesi ve planlamasında etkin rol aldığı bilinen Mıhyeddin Gulo, bu nedenle hedef listesinde yer alıyordu.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre; Mıhyeddin Gulo, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’na karşı Barış Pınarı ve Zeytin Dalı Harekatları’nda örgüt saflarında faaliyet göstermişti. Son olarak Suriye/Haseke bölgesinde PKK’nın Suriye’deki silahlı aparatı YPG’ye ait bir ideolojik/silahlı eğitim merkezinde sorumlu düzeyde faaliyet göstermekteydi. MİT Mıhyeddin Gulo’yu Kamışlı’da etkisiz hale getirdi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1732821/pkknin-sozde-yoneticisi-mihyeddin-gulo-olduruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.