Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenlere çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ile ilgili yaptığı açıklamaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu ,''Son çağrım, bu sınava girmeyin" dedi.
Onur Çetinkaya
|
23 Ağustos 2022, Salı - 09:39
Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenlere çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısının ardından uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Yüksek lisans, doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenimiz yapılacak sınavdan zaten muaf. Diğer öğretmenlerimize, sınavı boykot çağrısı yapılmasını en başta milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz. Daha önce de öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak onlara hakaret edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamaları muhalefet cephesinde tepkiye neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

''Son çağrım, bu sınava girmeyin''

Öğretmenlere hakları için mücadele etmeyi bilmeleri gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Korkarsanız, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin''  diyerek  çağrısını yineledi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1734658/kilicdaroglundan-ogretmenlere-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.