Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı var''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu ,'' Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı var'' diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı adaylığına değindi.
Onur Çetinkaya
|
31 Ağustos 2022, Çarşamba - 14:05
Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı var''

CHP lideri Kılıçdaroğlu, her hafta bir ilde düzenlendiği grup toplantısını bu hafta Samsun'un Bafra ilçesinde gerçekleştirdi.

Bafra'da CHP'ye yeni katılan 600 kişiyi temsilen 11 kişiye rozet takan Kılıçdaroğlu ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"13. Cumhurbaşkanını Millet İttifakı seçecek"

Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Bize 'Niçin cumhurbaşkanı adayınızı göstermiyorsunuz?' diyorlar. Önce biz hangi konularda görüş birliğine vardık bunun üstüne konuşmamız lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Birliktelikte ne yapacağız, neler yapılacak, hangi komisyonları kuracağız, önce bunları tespit edeceğiz ardından cumhurbaşkanı adayımızı seçeceğiz ve kamuoyuna duyuracağız. 13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın seçtiği cumhurbaşkanı adayı olacak." açıklamasını yaptı.

''Öğretmenin yerde sürüklendiği bir ülke olmaz''

Öğretmenlere polis müdahalesi hakkında açıklama yapan CHP lideri, ülkeye adaletin gelmesi lazım dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu,''Öğretmenler yerde sürükleniyor olmaz, öğretmenin yerde sürüklendiği bir ülke olmaz. Öğretmen başımızın tacıdır. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyorsa Hz. Ali, biz öğretmenlere değer vermek zorundayız." diye konuştu.

'' 6 okumuzdan birisinin 'Milliyetçilik' olduğunu hiç kimse unutmasın''

Tank-Palet ve Süleyman Şah Türbesi'ne değinen Kılıçdaroğlu, İktidarı eleştirdi.

Olay bir parti olayı olmayı çoktan aşmış. Olay bir Türkiye olayı. Burada güçlü bir milliyetçi damar olduğunu da biliyorum diyen CHP genel başkanı, ''Bizim 6 okumuzdan birisinin 'Milliyetçilik' olduğunu hiç kimse unutmasın. İlk bir hafta içinde Katar ordusuna verilen Tank-Palet fabrikasını alıp Türk ordusuna vereceğiz. Bizim milliyetçiliğimiz onlarınki gibi değil. Bütün askeri hastaneleri açacağız. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar. Bir hafta içinde kendi toprağımıza getireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı var''

Vezirköprü ve Bafra'da da parti oylarının düşük olmasına ilişkin ise Kılıçdaroğlu, suçun kendilerinde olduğunu dile getirdi. 

CHP lideri,'' Gelmedik, sofranıza oturmadık. Ankara'da laflar ettik. Olmuyor. Olması gereken gideceksin vatandaşın ayağına. Bir derdi var mı yok mu onu parlamentoya taşıyacaksın. Yeni bir iklim var. Bu iklimin altında hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu iklimi yaratmaya çalışıyorum.Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı var'' dedi.

''Havadan para kazananlarla hesaplaşmam var''

Çiftçinin sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, bölgede şeker fabrikasının kapatılmasına dikkat çekti, 34 yıl sonra ilk kez Türkiye'nin şeker ithali ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu açıklamasında,''Hepsi vardı, çetelere çalıştılar. Beşli çetelerin burnundan getireceğim. Paraları götürüyorlar, tamamını getireceğim. Havadan para kazananlar ve kul hakkı yiyenlerle benim hesaplaşmam var." ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1746195/kilicdaroglu-turkiyenin-yeni-bir-iklime-ihtiyaci-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.