Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan pandemi açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı, Maymun çiçeği vaka sayısının 11'e yükseldiğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
23 Ağustos 2022, Salı - 11:29
 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan pandemi açıklaması

Maymun çiçeği virüsü dünya genelinde yayılmaya devam ediyor.

Türkiye'deki vaka sayısında da artış yaşanıyor. Konuya ilişkin önemli açıklama ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Koca, maymun çiçeği ve koronavirüs ile ilgili konuştu.

''Vaka sayısı 11'e yükseldi ancak pandemi olacağına inanmıyoruz''

Maymun çiçeği vakalarının Türkiye'de 11' e yükseldiğini açıklayan Koca,''Türkiye için korkulacak bir hastalık değil. Ne bir pandemi ne de bir endemi. Sorun olmayacak. Maymun çiçeği hastalığı, aynı ortamda daha yakın, daha uzun süreli kalma ile bulaşan bir hastalık. Türkiye için ne pandemi ne de endemi olacağına asla inanmıyoruz" dedi.

''Vaka sayıları düşüşe geçti, sonbaharda pik olabilir''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda yeniden pik noktasına çıkan koronavirüs vakalarının ise düşüşe geçtiğini belirtti.

Son haftalarda günlük 60 bini geçen rakamların görüldüğüne dikkat çeken Bakan Koca, rakamların on binlere indiğini söyledi.

Sağlık Bakanı, ''Bu günlük vaka sayısı şu an 10 bin civarlarına indi. Her geçen gün vaka sayılarının azaldığı, hastane yatış ve yoğun bakım yatışlarının da azaldığını görüyoruz. Önümüzdeki iki üç hafta içinde belirgin azalma bekliyoruz. Tahminen Kasım-Aralık gibi yeniden bir çıkış olabilir. '' uyarısında bulundu.

''Okullarda eğitimi aksatacak bir durum söz konusu olmayacak"

Yeni eğitim öğretim yılına kısa süre kalırken vaka sayılarının okullarda herhangi bir sıkıntıya yola açma ihtimaline değinen Koca,  "Okullar açılınca temasın artmasıyla vaka sayılarında bir miktar artış olabilir. Okullar için endişe etmeyelim. Ancak çocuklarımız kurallara uymada yetişkinlerden daha iyi bir sınav verdi. Okullarda eğitimi aksatacak bir durum söz konusu olmayacak" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1735080/saglik-bakani-fahrettin-kocadan-pandemi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.