Bakan Koca'dan Covid-19 açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca "Covid-19 vaka sayıları şu anda 3 binlerde. 3-4 hafta sonra bizde de yükselişlerin olacağını tahmin ediyoruz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
11 Ekim 2022, Salı - 12:26
Bakan Koca'dan Covid-19 açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Koca, Covid-19'a ilişkin konuştu.

Avrupa'daki vaka sayılarına dikkat çeken Koca, Almanya'da günlük vaka sayısının geçen hafta 140-150 binleri, İspanya, İtalya ve İngiltere'de 60-70 binlere ulaştığını söyledi.

"Vakalar 3-4 hafta sonra yükselişe geçebilir"

Vaka sayılarına dair soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Covid-19 vaka sayıları şu anda 3 binlerde. 3-4 hafta sonra bizde de yükselişlerin olacağını tahmin ediyoruz. Başta büyüklerimiz ve riskli gruptakiler olmak üzere aşılarımızı olalım, hiçbir endişeye mahal vermeyelim" dedi.

Koca, aşı ve tedbirler konusunda uyarılarını bir kez daha yineledi.

"8 bine yakın hekim müracaatta bulundu "

Bakan Koca, yeni açılan Etlik Şehir Hastanesi'nde kadro eksikliği olduğu, bu sebeple nöbetlerin fazla olduğu iddialarına dair soru üzerine, "Şu an 8 bine yakın hekim, açılan kamu kadrolarına geçmek için müracaatta bulundu. İki hafta içerisinde atamaları yapılacak. Onkoloji hastanemiz başta olmak üzere diğer hastanelerimiz de kapanmayacak" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1828369/bakan-kocadan-covid-19-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.