İlay Aksoy: "Suriye ve Türkiye anlaşmak zorunda"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Şam Yönetimiyle doğrudan temas kurulmasına ilişkin süreci değerlendirdi. Suriye’nin ve Türkiye’nin bir toprak parçası vermek istemediğini vurgulayan Aksoy, “her iki devlet artık bunu yapmak zorunda” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
23 Ağustos 2022, Salı - 17:46
İlay Aksoy: "Suriye ve Türkiye anlaşmak zorunda"

İlay Aksoy, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

AK Parti sınırlarda çok hassas davranmadığı için Türkiye’ye olmaması gereken birçok insan girdiğine işaret eden Aksoy, “ Bu süreç elbette kolay olmayacaktır çiçekler karşılıklı verilecek bu iş bitecek falan değil. Bu iş gerçekten sıkıntılı olacak yani kolay olmayacak ancak olması gerektiği için olacak. Hem Suriye için olması gerektiği için olacak hem Türkiye için olması gerektiği gibi olacak.” dedi.

“Her iki devlet artık bunu yapmak zorunda”

İlay Aksoy şöyle devam etti:

“ Günün sonunda ne Suriye bir toprak parçasını vermek istiyor ne de Türkiye bir toprak parçasını vermek istiyor dolayısıyla her iki devlet artık bunu yapmak zorunda. Bu insanların esasında varlık sebepleri maddi kaynaklar, siz bu insanları maddi kaynaklarını kestikten sonra, bir takım güçleri kestirdikten sonra Suriye devleti nasıl şuana kadar ülkesinin yüzde 80’ini geri aldı bu insanlardan temizleye temizleye gitti PYD bölgesine de İdlib’te de aynı şekilde yapacaktır.”

“Suriye'nin de bunu talep etme hakkı var” 

“ Biz bugün sayın cumhurbaşkanı, Finlandiya’ya ve İsviçre’ye şart koymadı mı? Sen vazgeçeceksin destek vermeyeceksin …Sen de o zaman NATO’da destek vereceksin. O zaman egemen güç bunu yapma hakkı var, Suriye’nin de bunu talep etme hakkı var bu çok normal bir şey. Bunu abes karşılamamak lazım”

“Abes olan Dışişleri bakanımızın bayrağımızı yakan ılımlı dedikleri muhalifleri savunması”

“ Abes olan bayrağımızı yakan ılımlı dedikleri muhalefetin bizim dışişleri bakanımızın bunu savunması şart koyması abes olan budur. Çünkü yarın Esad bize derse ‘ya sen bunlarla benim siyaset yapmamı istiyorsun ama bunlar senin bayrağını yaktı sen nasıl bu insanları bana dayatabilirsin?’ dese ne diyecek Türkiye?”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1736106/ilay-aksoy-suriye-ve-turkiye-anlasmak-zorunda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.