İlay Aksoy: "Türk halkı Suriyeli komşularından ilaç yazdırmalarını rica ediyor"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Batman’da halkın kendi yazdıramadıkları ilaçlarını Suriyeli komşularının üzerine yazdırdıklarını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
23 Ağustos 2022, Salı - 17:39
İlay Aksoy: "Türk halkı Suriyeli komşularından ilaç yazdırmalarını rica ediyor"

İlay Aksoy, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Türkiye’de insanların Suriyelilerden daha aciz konuma düşürüldüğünü savunan Aksoy, şöyle devam etti:

“Suriyeliler imtiyazlarla yaşıyor”

“Suriye de bu onların muhaliflerinin olduğu bölgede bir rant cenneti var Türkiye'de de refah cenneti var yani adeta ekmek elden su gölden ücretsiz ilaç ücretsiz okul ücretsiz kamuoyu hizmeti ücretsiz sağlık hizmeti ondan sonra işte inanılmaz bir lüks içinde yani lüks derken imtiyazlarla yaşıyor Suriyeliler.”

“Türk halkı Suriyeli komşularından ilaç yazdırmalarını rica ediyor”

“ Bakın batmanda halk o kadar artık zor duruma düştü ki Türk halkı Suriyeli komşularından rica ediyor ilaç yazdırmaya bakın kendi ilaçlarımızı biz alamıyoruz Suriyeli komşularından ilaç yazdırıyorlar ücretsiz ilaç alıyorlar Suriyelilerin üzerinden bakın bu kadar aciz duruma düştük.”

Aksoy, sağlık sisteminin Suriyeliler yüzünden iflas etme noktasına geldiğini de öne sürdü.

Türkiye’nin Suriye meselesinde kritik bir nokraya geldiğine işaret eden Aksoy, devlet aklının tam zamanında devreye girdiğini vurguladı.

“Ak parti iki şeyi düzeltmeden asla iktidar olamaz” diyen İlay Aksoy, “Bir ekonomiyi düzeltmesi lazım iki göç olayını düzeltmesi lazım. Ekonomiyi düzeltemeyeceğine göre göçün üzerine biraz daha oyalanayım diye söylüyor.” İfadelerini kullandı.

İlay Aksoy şunları söyledi:

“Esad Ak Parti’nin karşısına taleplerle çıkacaktır”

“ Ama somut adımlar atmadıktan sonra kimse buna inanmaz. Esad da haklı olarak Suriye Devletinin Cumhurbaşkanı olarak da taleplerle karşısına çıkacaktır. Çünkü kendisiyle 10 yıl boyunca görüşmeyi reddeden bir yapı var karşısında.”

“MHP'nin de bu süreci ciddi anlamda desteklemesi çok önemli”

“ Ülkesi bu kadar büyük felaketler yaşamadan geri dönüşü olabilirdi bu yolun ama Türkiye bunu reddetti. Neden? Çünkü, Müslüman kardeş ideolojisiyle fantezisiyle devam ettirdi dolayısıyla bu süreç çok yanlış yürütüldü. Ama tekrar söylüyorum bana göre devlet aklı devreye girdi zamanlaması da çok da manidardı o yüzden söylüyorum MHP'nin de bu süreci ciddi anlamda desteklemesi çok önemli.”

“Milli güvenlik gerekçesiyle sınır dışı edilecek bu insanlar”

 Zaten Suriye meselesinde Ak Partiyi zorlayacak birkaç konu var bir İdlib, iki ÖSO ve üç burada imtiyaz verdiği Suriyelilerin akıbeti çünkü onlar gitmek istemeyecekler. Ama farklı bir kimliklere bürünüp burada kalmak için uğraşacaklar. Bunların kalması yasal değil. Milli güvenlik gerekçesiyle sınır dışı edilecek bu insanlar. Çünkü bakın artık uluslararası hukukta da eğer büyük bir kitle sizin yani dışarıdan olan bir millet sizin uluslar arası egemenliğinize ve güvenliğinizi tehdit ediyorsa sizin onları sınır dışı etme yetkiniz var.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1736071/ilay-aksoy-turk-halki-suriyeli-komsularindan-ilac-yazdirmalarini-rica-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.