Sinan Oğan: "​Sen Suriyelinin evine gitmesine, evindeki PKK'lıyı söküp atmasına engel oluyorsun"

TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, “PKK orada ‘ terör devleti’ kuruyorsa müsebbibi, Türkiye’deki Suriyelilerin kendi topraklarına dönmesine müsaade etmeyenler bunu engelleyenlerdir” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
24 Ağustos 2022, Çarşamba - 14:23
Sinan Oğan: "​Sen Suriyelinin evine gitmesine, evindeki PKK'lıyı söküp atmasına engel oluyorsun"


Sinan Oğan Ankara Masası Gündem Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Oğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Türkiye içinde terörü bitirdik” açıklamalarını eleştirdi.

TÜRKSAM Başkanı Oğan şunları söyledi:

“Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye karşı bir terör devleti kurduğunu da söylesene”

“Süleyman Soylu diyor ki ‘ Biz PKK’lıların ayakkabı numarasına kadar biliyoruz, Türkiye’de yok 37 tane kaldı yok 25 tane kaldı abuk subuk şeyler söylüyor. Peki nereye gitti bunlar? Ayakkabı numarasına kadar biliyorsun madem bunların bir talimatla çekildiğini, bunların Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye karşı bir terör devleti kurduğunu da söylesene.”

“Suriyelilerin geri dönmesine neden izin vermiyorsun? PKK’lılar rahat etsin diye mi?”

“ Buradan çekildiler de ne yaptılar? Silah mı bıraktılar? Hayır. Öldürüldü mü hepsi? Hayır. Nereye gittiler? Suriye’nin kuzeyine. Peki neden engel oluyorsun talimat veriyorsun bayramda Suriyeliler kendi ülkesine dönmesin diye talimat veriyorsun, sınırları kapatıyorsun? PKK’lılar orada rahat etsin diye mi?”

“Sen PKK’nın orada bir devletçik kurmasına vesile oluyorsun bundan haberin var mı?”

“ Ben buradan çağrıda bulunuyorum PKK orada ‘ terör devleti kuruyorsa’ Türkiye’deki Suriyelilerin kendi topraklarına dönmesine müsaade etmeyenler bunu engelleyenlerdir müsebbibi. Çünkü sen Suriyelinin oradaki evine gitmesine, evine sahip çıkmasına engel oluyorsun o evdeki işgalci PKK’yı oradan söküp atmasına engel oluyorsun, sen PKK’nın orada bir devletçik kurmasına vesile oluyorsun bundan haberin var mı?”

TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, ABD'nin Suriye'deki terör örgütü PKK'ya yine 80 tırlık malzeme gönderdiğine de işaret ederek,  "Neden hiç bir şey yapamıyoruz?" diye sordu.

Oğan, "Dünyaya heyt falan diyorduk neden PKK’ya giden tırları vurmuyoruz? PKK silahlarını biz neden vuramıyoruz? Birisi kalksın bunu açıklasın. Hani biz dünyaya kafa tutuyorduk? PKK’ya giden tırları vuralım. Bir tane İHA’nın oraya bomba bırakmasına bakar. Hadi onu yapamıyorsun şunu yap.  ABD ile karşı karşıya gelmek istemiyorsan yerel güçleri örgütle gitsinler bireysel saldırıda bulunsunlar onu da mı örgütleyemiyorsun arkadaş ya ?" şeklinde konuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1737296/sinan-ogan-sen-suriyelinin-evine-gitmesine-evindeki-pkkliyi-sokup-atmasina-engel-oluyorsun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.