Sinan Oğan: “Ak Parti Suriyelileri göndermeyecek. Bu hassasiyetleri azaltma kampanyası”

Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, AK Parti’nin ‘Suriyelileri göndereceğiz’ söylemini kandırmaca olarak niteledi.
Ersin Küçükbarak
|
24 Ağustos 2022, Çarşamba - 16:07
Sinan Oğan: “Ak Parti Suriyelileri göndermeyecek. Bu hassasiyetleri azaltma kampanyası”

Sinan Oğan, Ankara Masası Gündem Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Ak Parti’nin istediği takdirde sığınmacı meselesini çok hızlı şekilde çözebileceğini savunan Oğan, “Soru, AKP bunu gerçekten istiyor mu? Ben bundan emin değilim. Çünkü bunların önemli bir kısmını vatandaş yaptı AKP ve bunların seçimde bir oy deposu olarak kullanacağını düşünüyorum” dedi.

Oğan, “hükümetin verdiği rakamlara ben inanmıyorum, güvenmiyorum. Sığınmacılarla ilgili verdiği rakamlarda hep yalan yanlıştı.” İfadesini kullandı.

Sinan Oğan, CHP’nin Ak Parti’nin vatandaş yaptığı sayıyı doğrulamasını da eleştirdi.

“Kılıçdaroğlu’nun sığınmacılarla ilgili politika oluşturamamış olması da ayrı bir garabet. Hiçbir partinin 2018 seçim beyannamesinde sığınmacılarla ilgili bir iki cümle dışında bir şey yok” diyen Oğan, "Artık öyle bir noktaya gelindi ki iktidar bunu yönetemiyordu devlet aklı devreye girdi" söylemlerine de karşı çıktı.

Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan şunları söyledi:

“Şimdiye kadar neredeydi bu devlet aklı”

“Bu devlet aklı biz bunu yıllardır söylediğimizde neredeydi, şimdiye kadar neredeydi bu devlet aklı biri gelsin bu devlet aklını söylesin. Yıllardır devleti bilen bir adamım ben. Yıllardır Ankara'dayım ben yurt dışında görevlerim oldu bu devlet aklı şimdiye kadar uyuyor muydu neredeydi aklı şimdi mi geldi?”

“Ben öngördüm de devlet aklı bu günleri niye öngörmedi?”

“Bu devlet aklı bu sorun ortaya çıktığında kardeşim yanlış yapıyorsun bu başımıza bela olacak deyip bu günleri ben öngördüm de devlet aklı bu günleri niye öngörmedi arkadaş.”

“AK Parti’nin Suriyelileri göndereceğiz sözleri tamamıyla kandırmaca”

“AK Parti’nin Suriyelileri göndereceğiz falan bunların hepsi hikaye ben onu size söyleyeyim tamamıyla kandırmaca, tamamen toplumun bu konudaki hassasiyetlerini azaltmaya dönük bir kampanya olarak değerlendiriyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1737540/sinan-ogan-ak-parti-suriyelileri-gondermeyecek-bu-hassasiyetleri-azaltma-kampanyasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.