Seyit Yücel: "Suriyeli sığınmacıları gerekirse zorla geri göndereceğiz"

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel, Türkiye’deki tüm sığınmacıları 1 yıl içinde geri göndereceklerini gerekirse bunu zorla yapacaklarını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Nisan 2023, Salı - 18:35
Seyit Yücel: "Suriyeli sığınmacıları gerekirse zorla geri göndereceğiz"

Seyit Yücel Ankara Masası Gündem özel programında gazeteci Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

Sığınmacıların Türkiye’nin öncelikli sorunu olduğunu belirten Yücel, yurt içindeki Suriyeli sayısının 8 milyonu bulduğunu ifade etti.

Yücel, yaklaşık 3 milyon Suriyeliye de Suriye topraklarında baktığımızı kaydetti.

“Ben 11 milyon Suriyeliye bakmak zorunda değilim” diyen Yücel, sığınmacıların üreme hızının  Türkiye’nin 3 katı olduğuna da işaret etti.

Yücel şöyle devam etti:

“Biz 1 yıl taahhüdünde bulunuyoruz.  1 yılda bunların hepsini göndereceğiz diye taahhütte bulunuyoruz. Gerekirse zorla. Bu bizim sloganımız oldu artık. Sayın genel başkanımızın dilinden pek çok kez Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bunu duydular. O yüzden ben bunu söylemekte çok rahatım. Gerekirse zorla diyoruz biz. Öyle ben evlendim şuradan şunu aldım, buradan bunu aldım bilmem ne falan filan yok. Ben buraya geldim sığınmacıyım ve şimdi vatandaş oldum, onu da olamazsın. Temelinde o 6458 sayılı yasada  sığınmacılar vatandaş olamaz diyor. Yani bu vatandaşlıkların hepsi sığınmacı statüsündekilere verilmişse baştan mülga.  Dolayısıyla ayrıca hiçbir işleme gerek kalmaksızın  diyorum ki bizim buradaki nirengi noktamız 6458 sayılı kanun. Ve o maddeyi oraya koyan bürokratın kim olduğunu bir gün öğrenirsem alnından öpeceğim. Yani siyasi görüşü ne olursa olsun oraya getirmiş o devlet aklını sokmuş.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079977/seyit-yucel-suriyeli-siginmacilari-gerekirse-zorla-geri-gonderecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.