Hollywood’dan PKK'ya dizi desteği

PKK/PYD ile ABD ordusunun iş birliğini ele alan Amerikan yapımı “SEAL Team” dizisinde örgüt elebaşı Abdullah Öcalan’ın posteri ve PKK paçavraları aleni bir şekilde sergileniyor.
Mevlüt Peker
|
25 Ağustos 2022, Perşembe - 07:53
Hollywood’dan PKK'ya dizi desteği

Amerikan CBS televizyonunda beş sezondur yayımlanan “SEAL Team” dizisinin yeni sezon içeriği Suriye’de PKK-PYD’li teröristler ile Amerikalı askerlerin iş birliğini konu alıyor. Yapımcı-yönetmen Nazif Tunç, diziyi ABD’nin maşasını meşrulaştırma girişimi olarak yorumladı.

PKK terör örgütüne ait sembollerin aleni sergilendiği dizi, eylül ayından itibaren yayımlanmaya başlayacak. Amerikan Paramounth şirketi tarafından çekilen dizi ile ilgili gazetemize konuşan usta sinemacı Nazif Tunç “Hollywood uzun yıllar ABD’nin dünyaya nizam verme aracı olarak etkin bir biçimde kullanıldı. Şimdi bunu çevrim içi mecralarla daha da geliştirdiler.

Dünya barışı ve huzuru bozma amaçlı her girişimin ardından aynı isimler ve şirketler çıkıyor. Sinema, sanat gibi bir dertleri yok. Kaos zeminini derinleştiren, ülkelerin, halkların geleceğini kirleten, karartan işler bunlar. Terörü yücelten her yapıt insanlığa kurulan bir kumpastır” değerlendirmesinde bulundu.

DEAŞ'ı bahane ederek PKK’YA meşruiyet

Greig Kameron’un yönetmenliğini üstlendiği dizinin başrol oyuncuları arasında David Boreanaz, Max Thieriot, Jessica Paré, Neil Brown Jr, AJ Buckley gibi isimler var. PKK sembolleri ve terör örgütü elebaşına ait posterlerin sık sık sergilendiği SEAL Team dizisi DEAŞ’a karşı PKK/PYD-YPG’yi kahraman gösterme üzerine kurgulanmış. Terör örgütü PKK’nın sözde kadın yapılanması YPJ’li teröristlere özel önem verilen dizi ile eli kanlı caniler tüm dünyaya kahraman olarak gösterilmeye çalışılıyor. Yapımcı-Yönetmen Nazif Tunç’a göre Amerikalılar sadece ürettikleri hayalî zafer ve kahramanlarla yetinmiyor, farklı coğrafyalarda devşirdikleri maşaları da kahramanlaştırarak dünya nezdinde itibar kazandırmaya çalışıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1738553/hollywooddan-pkkya-dizi-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.