Türkiye’den ABD raporuna kınama: Kendi siciline odaklan!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) raporunda Türkiye hakkında gerçeklerle ilgisi bulunmayan, asılsız iddialara yer verilmesini kınadı. Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, "Siyasi saiklerle şekillendirildiği açık olan ve objektiflikten tamamen uzak söz konusu raporun ciddiye alınacak bir tarafı bulunmadığını vurguluyor, ABD’yi insan hakları konusunda kendi siciline odaklanmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. Dışişleri Bakanlığı, raporun FETÖ ve PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin faaliyetlerini görmezden gelen hatta “ortaklık” kuran bir ülke tarafından hazırlanmış olduğunu kamuoyunun dikkatine sundu.
Mevlüt Peker
|
25 Mart 2023, Cumartesi - 00:39
Türkiye’den ABD raporuna kınama: Kendi siciline odaklan!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığının İnsan Hakları Raporu'nda Türkiye ile ilgili gerçeklerle hiçbir surette ilgisi bulunmayan bilgilere yer verilmesini ve asılsız iddialarda bulunulmasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığının, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2022 İnsan Hakları Raporu hakkında yaptığı yazılı açıklamasında, "ABD Dışişleri Bakanlığının 2022 İnsan Hakları Raporu'nda, geçmiş yıllarda olduğu gibi, ülkemiz hakkında kaynağı belirsiz, gerçek dışı bilgiler, asılsız iddialar ve önyargılı yorumlar yer almaktadır. Bunları kınıyor ve külliyen reddediyoruz." denildi.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Türkiye’nin ve bölgenin güvenliği için, terör örgütleri PKK, PYD, YPG, DHKP-C, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin insan haklarına saygı ve uluslararası hukuk çerçevesinde kararlılıkla sürdüğü, haklı mücadelenin çarpıtılarak ABD Dışişleri Bakanlığı raporuna yansıtılmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığının raporunda, bölücü terör örgütü PKK’nın 2022 senesinde Türkiye’de düzenlediği saldırıların ve terör örgütünün işlediği gizlenemez boyuttaki insan hak ihlallerinin sadece küçük bir bölümüne yer verilmesini de kınayan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, raporun Suriye bölümünde Suriye’de sözde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından işlenen insan hakları ihlallerine yer verilirken, SDG’nin bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin kontrolünde olduğundan bahsedilmemesinin tam bir garabet olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin bu yanlı ve asılsız ithamlara itibar etmeyerek kendi halkı ve ev sahipliği yaptığı milyonlarca insanın haklarının korunması ve geliştirilmesi için faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceğinin altını çizen Türkiye Dışişleri Bakanlığı, söz konusu raporun FETÖ ve PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin faaliyetlerini görmezden gelen hatta “ortaklık” kuran bir ülke tarafından hazırlanmış olduğunu kamuoyunun dikkatine getirdiklerini, raporun meşruluğuyla inandırıcılığını sorguladıklarını bildirdi.

Siyasi saiklerle şekillendirildiği ortada olan ve objektiflikten tamamen uzak söz konusu raporun ciddiye alınacak hiçbir tarafının olmadığını vurgulayan Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri’ni insan hakları konusunda kendi siciline odaklanmaya davet etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076409/turkiyeden-abd-raporuna-kinama-kendi-siciline-odaklan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.