MASFED Başkanı Aydın Erkoç: Kılıçdaroğlu'nun ÖTV'yi sıfırlama vaadi gerçekçi değil

MASFED Başkanı Aydın Erkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ÖTV'yi sıfırlama vaadinin gerçekçi olmadığını söyledi. Erkoç "Siyasiler hep sözler verir ama iş başa geldi mi yapamazlar" diye konuştu.
Ankara Masası
|
25 Ağustos 2022, Perşembe - 14:04
MASFED Başkanı Aydın Erkoç: Kılıçdaroğlu'nun ÖTV'yi sıfırlama vaadi gerçekçi değil

Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu olan  Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara geldiklerinde sıfır araç alımında Özel Tüketim Vergisi'ni (ÖTV) sadece lüks araçlardan alacaklarına dair açıklamalarına ilişkin konuştu.

Aydın Erkoç , Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirerek "Daha seçimin tarihi belli olmamış siz iktidar olmamışsınız... Yani  seçim bir sene sonra mı olacak, bir buçuk sene sora mı olacak belli değil. İnsanlarımız araç alıp satmayacak mı? 70 bin tane motorlu araç satıcısının evini kim geçindirecek?" diye sordu.

"İş başa geldi mi yapamazlar"

ÖTV'nin sıfırlanmasının mümkün olmadığının altını çizen Erkoç şunları söyledi;

Seçim tarihi belli olur, start verilir Sayın Kılıçdaroğlu da derki, "ben iktidar olursam ÖTV’yi sıfırlayacağım" bunu da yapacaklarını inanmıyoruz. Siyasiler hep sözler verir ama iş başa geldi mi yapamazlar. Hatırlarsanız iki anahtar sözleri vardı bir araç bir ev.

Türkiye de yaklaşık 60 milyarla 150 milyar arasında motor hacmine göre bu araçlardan ÖTV alınıyor. Siz bunu almadığınız anda 150 milyar açığı ne ile kapatacaksınız, tekrar bir bütçede açık çıkıyor ortaya.

Diğer bir taraftan siz bu kadar ÖTV almazda ÖTV'yi sıfırlarsanız o zaman ne oluyor? Daha fazla kur açığı çıkacak, yurt dışına daha fazla döviz çıkacak,  daha fazla ithalat yapılacak. Bunların hepsi tabi benim branşım değil ama bizlerde ticaretin içinde yıllardır olduğumuz için bunların hepsi ekonomik verilere bağlı olduğunu biliyoruz. 

Bunların masada oturup görüşülmesi konuşulması lazım şeyler. Ben bunları dedim diye de olmayacak şeyler, yani biraz gerçekçi olmak gerekiyor.

"Satışlar kesildi"

Kılıçdaroğlu'nun 'araba almayı öteleyin' çağrısının satışları etkilediğini belirten Erkoç, durağan dönemde olan piyasaya daha da etkilediği aktardı.

Erkoç "Eskiden 500-600 işlem yapılırken, şu anda 50-60 işlem yapılıyor. " diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1739301/masfed-baskani-aydin-erkoc-kilicdaroglunun-otvyi-sifirlama-vaadi-gercekci-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.