Fahrettin Koca, ''Aile hekimlerine teşvik ödemesi yapılacak''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde' değişiklik kararının ardından açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
25 Ağustos 2022, Perşembe - 14:18
Fahrettin Koca, ''Aile hekimlerine teşvik ödemesi yapılacak''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ''Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde'' değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan kararın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya  hesabından paylaşımda bulundu.

Beyaz Reform hakkında bilgi veren Bakan Koca, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının taban ek ve teşvik ödeme  çalışmalarına değindi.

Aile Sağlığı Merkezi çalışanları yeni imkânlardan yararlanacağını söyleyen Sağlık Bakanı, Sağlık Merkez çalışanlarının destek ve teşvik ödemesi alacağını açıkladı.

"Her yıl zam döneminde artacak"

Sağlık çalışanlarının iş yükü ile orantılı olarak teşvik ödemesinin de yapılacacağını aktaran Koca, her yıl zam döneminde artacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Koca, değişen yönetmelikle Aile Hekimleri sabit taban ek ödemesi için, ayrım yapılmaksızın, memur maaşına endeksli bir destek ödemesiyle taban maaş artışı sağlanacağını ifade etti.

''Unutmanın sözü bile edilmemeli''

Bakan Koca son olarak, "Aile hekimliği niçin unutuldu?" sorusuna  "Hayır. Bizce 'unutmanın' sözü bile edilmemeli. Her şeyin bir arada yapılmamış olması bazı teknik sebeplere bağlı. Geniş anlamıyla şartların adil hale getirilmesi şeklindeki ilkemiz, yeni adaletsizlikler oluşmasına karşı bir güvencedir. Kapsam dışı hekim kalmayacak." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1739310/fahrettin-koca-aile-hekimlerine-tesvik-odemesi-yapilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.