Sadr, Irak halkından özür diledi

Mukteda Sadr, siyaseti bırakma kararı alması sonrası sokağa dökülen destekçilerine parlamento binasından 60 dakika içinde çekilme çağrısı yaptı. Sadr, şiddet nedeniyle Irak halkından özür diledi.
Onur Çetinkaya
|
30 Ağustos 2022, Salı - 13:23
Sadr, Irak halkından özür diledi

Irak'ta Ekim 2021'de yapılan genel seçimlerin galibi olan Sadr Hareketi'nin lideri Sadr'ın siyasetten çekildiğini duyurmasının ardından Bağdat'ta gerginlik bir kez daha tırmandı.

Bağdat, Yeşil Bölge olarak bilinen yüksek güvenlikli bölgedeki hükümet sarayını basan Sadr yanlılarıyla güvenlik güçleri ve İran destekli milisler arasındaki yoğun çatışmalara sahne oldu.

Sadr yanlısı gruptan şimdiye kadar 23 kişi hayatını kaybetti.

Eylemi bitirin çağrısı

Karışıklık ve çatışmalardan dolayı Irak halkından özür dileyen  Mukteda Sadr,destekçilerinden Yeşil Bölge'deki oturma eylemini 1 saat içinde bitirmelerini istedi.

Sadr,''Ülke şu yolsuzluk ve şiddet tarafından rehin alınmış durumda,Iraklıların kanının dökülmesi haramdır. Bu bir devrim değil çünkü barışçıl yöntemleri kaybetti" diye konuştu.

Sadr'ın çağrısı sonrası ülkedeki sokağa çıkma yasağı da kaldırıldı.

Öte yandan  Mukteda Sadr'ın eylemi bitirin çağrısı olumlu yanıt buldu. Siyasi lidere bağlı destekçileri sokaktan çekilmeye başladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1744036/sadr-irak-halkindan-ozur-diledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.